Şampiyon Mersin İdman Yurdu

Tarih: 20 Mayıs 2023 Cumartesi 20:05

TFF 3’üncü Lig Beyaz Grupta Yomra Spor’u 5-1 yenen Exenpay Mersin İdman Yurdu, şampiyon olarak 2’nci Lige çıkıp taraftarını sevindirdi.

 

Stat: Mersin Stadyumu

HAKEMLER: Kadir Sağlam, Abdülhamit Söyler, Serhat Sağır 

EXENPAY YENİ MERSİN İDMAN YURDU: Sertaç Güzel, İbrahim Konuksever, Ömer Alper Tatlısu, Yusuf Yıldırım, Ömer Önder, Taygun Vurgun, Aziz Aksoy, Christofer Gürkan, Erdem Onur Beytaş, Umut Aydın, Tunç Murat Behram

YOMRA SPOR:  Furkan Keleş, Berkcan Aytaç, Furkan Mızrak, Enes Filiz, Ümit Bayraktar, Ferhat Canlı, Mustafa Yılmaz, Ökkeş Karaoğlu, Furkan Yiğit, Uğur Kurt, Batuhan Kayıkcı

GOLLER: Umut Aydın (39 dk), Tunç Murat Behram (52,73 dk), Erdem Onur Beytaş (58 dk.), Furkan Güneş (88 dk) Mersin İdman Yurdu. Hasan Kaşıkara (70 dk) Yomra Spor 

SARI KARTLAR: Onur Erdem Beytaş (Mersin İdman Yurdu) Furkan Mızrak (Yomra Spor) 

TFF 3'üncü Lig Beyaz Grubun lideri Exenpay Mersin İdman Yurdu sezonun son karşılaşması olan şampiyonluk maçında Yomraspor’u konuk etti. 
Mersin Stadyumu’ndaki maçı Süper Lig hakemlerinden Kadir Sağlam, Abdülhamit Söyler ve Serhat Sağır hakem üçlüsü yönetti. Hakem Kadir Sağlam'ın düdüğü ile başlayan maçta, Mersin İdman Yurdu üst üste ataklar geliştirip rakip kaleyi yoklayarak gol yollarında etkili olmaya çalıştı. 39'uncu dakikada gelişen Mersin İdman Yurdu atağında Umut Aydın, penaltı noktasında topa kafa ile vuran Umut Aydın rakip iki oyuncunun arasından topu filelerle buluşturdu: 1-0. 
Golden sonra kırımızı laciverliler ikinci golü bulmak için rakip kaleyi ablukaya aldı ancak sonuç alamadı. Karşılaşmanın ilk 45 dakikası  Mersin İdman Yurdu’nun 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.
Mersin İdman Yurdu yarıya da hızlı başladı. 52'inci dakika gelişen Mersin İdman Yurdu atağında rakip ceza sahası içinde topla buluşan Tunç Murat Behram kafa vuruşu ile topu filelerle buluşturdu: 2-0.
58'inci dakikakada Yomraspor ceza sahasından çıkmaya çalışırken topu kapan Mersin İdman Yurdu futbolcuları yerden pozisyonlarla topu rakip ceza sahası içine soktu. Kalecinin çabasına rağmen Onur Erdem Beytaş güzel bir vuruşla topu ağlarla buluşturarak takımının 3'üncü golünü attı. 
70'inci dakikada Yomra Sporlu Hasan Kaşıkara Mersin defansından kaptığı topla kaleci Sertaş ile karşı karşıya kaldı. Hasan Kaşıkara topu ağlarla buluşturarak durumu 3-1 yaptı.
74'inci dakikada Mersin İdman Yurdu futbolcusu Tunç Murat Behram penaltı atışını gole çevirerek durumu 4-1 yaptı.
88'inci dakikada rakip ceza sahasına girerek kaleci ile karşı karşıla kalan Furkan Güneş topu ağlarla buluşturdu: 5-1. Karşılaşmayı 5-1 kazanan Mersin İdman Yurdu sezonu 68 puanla lider tamamlayarak şampiyon oldu.
Maçın bitmesinin ardından futbolcular ve taraftarlar şampiyonluk coşkusunu yaşadı. Bazı futbolcular kulüp flaması sahaya dikerken bazıları da taraftarını selamlayarak coşturdu. 
Bu arada Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu’nun şampiyonluğunu ilan etmesi tebrik için Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, beraberinde Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve milletvekilleri ile birlikte sahaya inerek futbolcuların yanına giderek tebrik etti. 
Bakan Nebati’nin sahadan ayrılmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'de sahaya inerek hem futbolcuları hem taraftarı hem de yönetimi tebrik etti.


Etiket: Yeni Mersin İdman Yurdu, Spor, Futbol,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA