Özel gereksinimli gençlerin askerlik heyecanı

Tarih: 18 Mayıs 2023 Perşembe 18:23

Mersin’de özel gereksinimli gençler bir günlük temsili askerlik yaparken ailelerine renkli görüntüler yaşattılar.

 

Mersin’de temsili askerlik uygulaması kapsamında özel gereksinimli gençler bir günlüğüne asker oldu.
Sabah saatlerinde aileleriyle birlikte İl Jandarma Komutanlığına gelen adaylar, Mersin İl Jandarma Komutanlığı personeli tarafından karşılandı. Burada önce kayıt kabul işlemleri yapılan asker adayları, daha sonra saç tıraşı olarak görevli personel eşliğinde üniformalarını giydi.
Adaylar, burada yürüyüş yapıp kısa bir eğitimin ardından yemin töreninin yapılacağı alana geçti. Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyan asker adayları, bir günlük temsili askerlik görevini yerine getirdikten sonra hep birlikte yemin ederek bir günlüğüne asker olmanın sevincini, onur ve gururunu yaşadı. 
İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu tarafından özel gereksinimli gençlere temsili terhis belgesi verildi. Aileler ile birlikte duygu dolu anlar yaşandı.
Etkinliğe katılan aileler görevli tüm personele teşekkür ederek duydukları memnuniyeti dile getirdi.


Etiket: mersin, jandarma, askerlik,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA