Vali Pehlivan’dan afet incelemesi

Tarih: 9 Mayıs 2023 Salı 22:23

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, fırtına ve hortumun vurduğu Anamur, Aydıncık ve Bozyazı İlçelerinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Pehlivan, Şeref Defterini imzaladıktan sonra, ilçede 06 Mayıs  Cumartesi günü saat 10:30 sıralarında meydana gelen şiddetli fırtına ile birlikte oluşan hortum nedeniyle meydana gelen hasar ve zararlar ile bu zararların karşılanmasına yönelik olarak yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aldı.
Ardından Vali Pehlivan ve beraberindeki heyet fırtına ve hortumdan zarar gören yerlerde incelemelerde bulundu.
Vali Ali Hamza Pehlivan, Anamur ilçesinde şiddetli fırtına ile birlikte oluşan hortum nedeniyle Fatih, Sultan Alaaddin ve Akarca Mahallelerinde zarar gören sera, ev ve işyerlerinde incelemelerde bulundu. Vatandaşlarımızın, tespit çalışmaları tamamlanan hasar ve zararlarıyla ilgili gerekli desteklerin sağlanacağını belirten Vali Pehlivan afetten zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Vali  Pehlivan, programın kapsamında; Suriye El-Bab Bölgesinde, 05.05.2023 Cuma günü görevini ifa ederken kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Karabulut'un İlimiz Anamur İlçesinde bulunan ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Vali Pehlivan, Şehidi eşi Aysun Karabulut, annesi Nazmiye Karabulut ile babası Mustafa Karabulut ve yakınlarına taziyelerini, sabır ve başsağlığı dileklerini iletti.
VALİ PEHLİVAN DEPREMZEDE VATANDAŞLARI  ZİYARET ETTİ
Vali Pehlivan, deprem bölgesinden Mersin’e gelerek Anamur’da  Özel Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda misafir edilen afetzede vatandaşları da ziyaret etti. Vali Pehlivan, vatandaşlarla görüşerek ihtiyaç ve taleplerini dinledi, geçmiş olsun dileklerini iletti, depremde yaralananlara acil şifa, vefat eden yakınları için başsağlığı diledi.
Vali Pehlivan, Özel Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda misafir edilen depremzede vatandaşların sağlık, gıda, giyim, eğitim ve diğer tüm ihtiyaçlarına yönelik sunulan hizmetler ile ilgili Merkez Komutanı Albay Taner Tükel’den bilgiler aldı.
VALİ PEHLİVAN,  KILIÇ TARIM’I ZİYARET ETTİ
Vali Pehlivan, Anamur’da 2 yıl önce yanan ve akabinde yeniden yapımına başlanan Kılıç Tarım’a ait Entegre Meyve İşleme Tesis inşaat alanında incelemelerde bulundu. Vali Pehlivan, Anamur İlçesinde bulunan diğer meyve işleme tesislerinde 150 kişi istihdam eden ve tamamlandığında 350 kişiye daha iş istihdamı sağlayacak olan tesis hakkında Ali Haydar Kılıç'tan bilgiler alarak, kolaylıklar diledi.
12 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan tesis, faaliyete geçtiğinde, 4 kıtada 35 ülkeye bölgede yetişen ve tesiste işlenecek olan ürünlerden ihraç edilmesi planlanıyor.
Vali Pehlivan, Tekeli Mahalle Muhtarı Süleyman Fidan, Gözce Mahalle Muhtarı Baran Aksoy ve Gözsüzce Mahalle Muhtarı Ahmet Yıldız ve köy sakinleri ile bir süre sohbet etti.
Vali Pehlivan, Mersin’de yürütülmekte olan belli başlı kamu yatırımları hakkında bilgiler paylaştı, Mahalle Muhtarlarının ve vatandaşlarımızın taleplerini dinledi, birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.
Vali Pehlivan, Hürriyet Mahallesi’nde vatandaşlarla çay eşliğinde sıcak bir sohbet gerçekleştirdi, Aydıncık Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, Hürriyet Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Ay ve Eskiyürük Mahalle Muhtarı Abdurrahman Sandaltepe ve köy sakinleri ile bir süre sohbet ederek bilgi alışverişinde bulundu. 
Vali Pehlivan, Mersin’de yürütülmekte olan belli başlı kamu yatırımları ve tarımsal faaliyetler hakkında bilgiler paylaştı, Mahalle Muhtarlarının ve vatandaşlarımızın taleplerini dinledi, birlik ve beraberliğin önemini vurguladı.
Vali Pehlivan’a yapmış olduğu ziyaret ve incelemelerde; Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, Aydıncık Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, Anamur Özel Eğitim Merkezi Komutanı Albay Taner Tükel, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın, İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı eşlik etti.

 


Etiket: Mersin, Vali, AliHamzaPehlivan,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA