Kılıçdaroğlu: Türkiye’ye umudu getireceğiz

Tarih: 5 Mayıs 2023 Cuma 17:12

Mersin’e gelen Millet İttfakının 13’üncü Cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, mitingi büyük ilgi gördü.

 

Mersin'de gelen Millet İttfakının 13'üncü Cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu seçimde ilk kez oy oy kullanacak 5 milyon 300 bin genç ile Türkiye'ye umudu, bereketi ve huzuru getireceklerini bunu da dünya sisayet tarihinin yazacağını söyledi.

Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitingi, merkez Yenişehir ilçesi sınırları içinde kalan eski Tevfik Sırrı Gür Stadının Millet Bahçesi yapılan alanda gerçekleşti. İlk olarak toplanan binlerce Mersinliye hitah eden Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, AK Parti iktidarının Mersin’i unuttuğuna dikkat çekerek, ""10 ilde deprem oldu, 10 il yanına Elazığ da eklendi 11 il de afet bölgesi ilan edildi. 6 il de depremden zarar gören iller kategorisinde destek kapsamına alındı. Mersin alındı mı? Sana söz, Cumhurbaşkanım Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidarında Mersin hakkını alacak. Havaalanı bitti mi? bitmedi, iki ileri bir geri. Çeşmeli-Taşucu otoyolu yapıldı mı? yapılmadı. İki ileri bir geri. Pamukluk Barajı bitti mi? bitmedi. Tarsus’a gidemiyoruz, trafik sıkışıklığından. D-400 karayolunu yapamadılar. Size söz iktidarımız da Mersin hakkını alacak, ben de hakkımı alacağım. Gençlere metro yapıyoruz, engellediler mi? Mersin hakkını almadı, sizlere söz iktidarımızda Mersin hakkını alacak. Gece gündüz didindik, 4 yıldır Mersin’e baharı getirdik. Uyku bize haram oldu. Yoksulumuzla, garibimizle, gurebamızla beraber olduk, acılarını paylaştık, mutluluklarını paylaştık. Köylümün yolunu yaptık, üretimi destekledik, bunları bir başımıza yaptık. Azmimizle, Mersinlimize olan sevgimizle, inancımızla yaptık. Bundan sonra Mersinli hemşerim sana söz Mersin de hakkını alacak, Mersin Belediye Başkanı da hakkını alacak" dedi.

Ardından söz alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, siyasetin çok çirkinleştiğini ifade ederek, "2019 seçimlerinde Ankara’da çok iftira attılar. Siyaseti sürekli olarak çirkinleştirdiler. Seçime girerken biraz milliyetçilik, biraz da muhafazakarlık sosuna ihtiyaç duyuyorlar. Lüks villaların, lüks hayatların konuşulmasını istemiyorlar. Propagandaya özel uçaklarla gidiyorlar. TRT gibi bir devlet kurumunda Sayın Genel Başkanımız 32 dakika konuşuyor, Cumhurbaşkanı 32 saat konuşuyor. Hani adalet! En son 85 yaşındaki Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu'nu LGBT'ci ilan ettiler. Sürekli ‘Bunlar LGBT'ci' diyorlar. Ben bunların LGBT karnesini açıyorum. Sayın İçişleri Bakanı, 'Bunlar gelirse erkekle erkekle, insanla hayvan evlenecek' diye sürekli fantezilerini anlatıyor. Maşallah çok zengin fantezileri var. Türkiye'de 2002'den sonra bir sürü LGBT derneği kurulmuş, bu hükümet zamanında. Bunlardan yedisi Soylu döneminde kurulmuş. LGBT oteli açılmış, Müslüman Eşcinseller Derneği'ne de izin vermişler. Kimsenin cinsel hayatına devlet karışmaz ama bunu bizlere hakaret etmek amacıyla söylüyorlar" şeklinde konuştu.

Daha sonra büyük bir coşku içinde plaforma çıkan Kılıçdaroğlu, vatandaşlara hitap etti. Binlerce kişinin doldurduğu miting alanını tamamen doldurduğu miting alandan çok sayıda pankart ve döviz açıldı. Yoğun ilgi ve bunaltıcı sıcak hava nedeni ile bazı vatandaşlar baygınlık geçirirken alanda bulunan sağlık görevlileri duruma müdahale etti. 
Alanı dolduranlarına hitap eden Kılıçdaroğlu, Kılıçdaroğlu, "Birlikte, birleşe birleşe değişeceğiz. Bir otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştireceğiz. 5 milyon 300 bin genç gidecek, otoriter yönetimi değiştirecek. Dünya siyaset tarihi bunu yazacak. Dünya gençliği için de örnek olacaksınız. Türkiye’ye umudu getireceğiz, Türkiye’ye bereketi ve huzuru getireceğiz. Ve sevincimizi büyün dünyayla paylaşacağız. Biz ülkemize demokrasiyi getirdik diye haykıracağız. Bütün dünya bunu duyacak" dedi.
Cumhurbaşkanı seçildiğinde sarayda değil Çankaya Köşkü'nde oturacağını yenileyen Kılıçdaroğlu, "Sizler gibi mütevazı yaşayacağım. Saraylarda gözüm yok, Gazi’nin Çankaya’sında oturacağım. İnsanları ayırdılar. Herkesin kimliği benim başım üstüne. Herkesin dini benim başım üstüne. Evde çocuk aç mı? Ben onla ilgileneceğim. 3-5 maaş, 10-15 yerden aylık alan olmayacak ben bunları bitireceğim. Söz verdim yapacağım. Emekliye de söz verdim Kurban Bayramı’nda emekli gidecek bankadan parasını çekecek 15 bin. Diyorlar ki parayı nerden bulacaksın. Bay Kemal devlette çalıştı yıllarca. Bütçeyi kim yapar? Siyasi otorite. Siyasi otorite parayı nereye uygun görürse ona verir. Onlar gibi beşli çeteye değil esnafa çiftçiye dağıtacağım ben. Anneler ekonomik krizi en çok siz hissediyorsunuz mutfakta, pazarda siz görüyorsunuz. Anneler siz merak etmeyin beslenme çantalarını dolduracağız okulda beslenecekler. Ne yiyecek diye düşünmeyin. Bütün köy okullarını yeniden açacağız ve Cumhuriyet’in 100. yılında 100 bin öğretmen atayacağız" diye konuştu.
Konuşmasında Mersin’i de unutmayan Kılıçdaroğlu, "Depremzedeleri en çok kucaklayan Mersinliler, size sadece benim değil, Türkiye’nin minnet borcu var. 350 bin depremzedeyi kucakladınız. Onların dertleriyle dertlendiniz, sorunlarını çözmek için oturdunuz çaba harcadınız. Dolayısıyla sadece ben değil, sadece Türkiye değil aslında dünyaya önemli bir dayanışma örneği de verdiniz. 350 bin kişi geldi burada sizlerle beraber yaşadı ve siz onların sorunlarını çözmek için onları kucakladınız. Mersin’i bu bölgenin en güçlü kentlerinden birisi haline getireceğiz. Orta Anadolu’nun bütün sanayi kentleri demiryollarıyla Mersin’e ve İskenderun’a bağlayacağız. Dolayısıyla fabrikada üreten sanayici fabrikasında üretiyorsa demiryolu ile Mersin’e veya İskenderun limanlarına geldiği zaman ek bir ücret ödemeyecek. Bütün lojistik harcamalarını biz karşılayacağız. Böylece önümüzdeki 5 yıl içerisinde yaklaşık 850 bin yeni istihdam alanı yaratacağız. 5 yıl içinde İstanbul’un nüfusu yaklaşık 2,5 milyon azalacak. Bu bölge özel ekonomi bölgesi olacak, bu bölgeyle ilgili özel yasa çıkacak. Dolayısıyla Akdeniz havzası Türkiye’nin ürettiği en güçlü havza haline gelecek. Türkiye’nin ürettiği Türkiye’nin kazandığı en güçlü merkez haline gelecek" ifadesini kullandı.


Etiket: mersin, kemalkiliçdaroğlu, mansuryavaş, vahapseçer,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA