Test uçuşu başladı, Haziran’da açılıyor

Tarih: 4 Mayıs 2023 Perşembe 18:03

Mersin ve Adana için hayati önem taşıyan Çukurova Bölgesel Havalimanı’nda test uçuşu başlarken 12 milyon yolcu kapasitesine sahip terminal binasının inşasını Haziran ayında tamamlanacağı bildirildi.

 

 

Mersin'in Tarsus ilçesinde hummalı bir şekilde yapım çalışmaları devam edene Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda test uçuşları başladı. Test uçuları Haziran ayına kadar devam ederken 12 milyon yolcu kapasitesine sahip terminal binasının inşatının da bitirilmesi hedefleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Doç. Dr. Nureddin Nebati, Çukurova Havalimanı'nın tamamlanması ile kargo taşımacılığında Türkiye'nin Ortadoğu ülkelerine açılan kapısı olacağını söyledi.

ÇUKUROVA BÖLGESEL HAVALİMANI'NDAKİ İLK TEST UÇUŞU 

Mersin'de bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Doç. Dr. Nureddin Nebati, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve diğer yetkililerin katılımıyla gerçekleştirildi. Altyapı işlemleri tamamlanan Çukurova Havalimanı'nda test uçuşları kapsamında 3 sorti gerçekleştirildi. Test uçuşlarının Haziran ayına kadar devam edeceği bildirildi.

YILLIK 12 BİN YOLCU

Burada konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Çukurova Havalimanı'nın altyapı çalışmalarını tamamladığını, üstyapı çalışmalarının da bitmek üzere olduğunu belirterek, "Haziran ayında açılışını yapacağımız Çukurova Bölgesel Havalimanı’nda az önce gerçekleştirilen test uçuşundan dolayı duyduğum heyecanı ve gururu sizlere belirtmek isterim. Dünyanın en değerli arazilerine ve ülkemizin ekonomisine katkıda büyük bir paya sahip olan Çukurova Bölgemizi, iktidarımız süresince baştan aşağı hizmetle donattık. Çukurova’nın incisi olan Mersinimizi dev yatırımlarla şahlandırmaya devam ediyoruz. Karayolundan demiryolunalü konumunu, bugün de Çukurova Bölgesel Havalimanı ile taçlandırıyoruz. Bu yeni eserimiz 21 yılda ülkemizin havayolu ulaşımında yakaladığı büyük yükselişin bir göstergesidir. Tarsus’u ve Çukurova Bölgesi’ni ülkemizin parlayan yıldızı haline getirecek olan bu değerli hizmet; bölgemizin mert, vefalı, çalışkan insanına armağanımızdır. Çukurova Havalimanı’nın altyapı çalışmalarını tamamladık, üstyapı çalışmaları da bitmek üzere. Yıllık 12 milyon yolcu kapasitesine sahip terminal binasının inşasını Haziran ayında tamamlayacağız. Böylece, Türkiye’nin en büyük havalimanlarından birini hizmeti sunacağız. Toplam 8 milyon metrekare alanda, 85 bin metrekare büyüklüğünde olan havalimanımızı uluslararası standartlarda hizmet verecek şekilde tasarladık. Ayrıca, havalimanımızla beraber, 11,7 kilometrelik havalimanı bağlantı yolunu da hizmete sunacağız. Çukurova Bölgesel Havalimanı’nı, yolcu taşımacılığının yanı sıra yük taşımacılığında da bir merkez konumuna getireceğiz" dedi.

TÜRKİYE'NİN ORTADOĞU'YA AÇILAN KAPISI

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın tamamlanması ile birlikte Mersin'de de büyük bir değişimin yaşanacağına dikkat çekerek, "Havalimanımız Allah’ın izniyle, kargo taşımacılığında Türkiye’nin Ortadoğu ülkelerine açılan kapısı olacaktır.Özellikle bölgedeki tarımsal üretimin ihracatında ve turizmde de önemli bir rol üstlenecektir.  Havalimanını devreye aldıktan sonra bölgeye gelen turist sayısının katlanarak artacağına inanıyorum. Öte yandan, şehrimizin istihdamına da olumlu katkısı olacaktır. Yürüdüğümüz yollara, aştığımız engellere tarih şahittir. 21 yıl boyunca bu Millete verdiği her sözü tutan bir hizmet yolculuğunun neferi olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu süreçte ülkemize kazandırdıklarımız, gelecek yüzyılın Türkiye Yüzyılı olması için gereken altyapıyı da hazırlamıştır. Bundan sonra da doğru zamanda doğru adımları atacak, yılmadan ve yorulmadan milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Tam bağımsız, güçlü ve büyük Türkiye’yi beraberce inşa etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

YATIRIMLARA DEVAM

Yeni dönemde Mersin'de tüm ulaşım sektörlerinde önemli projeleri hayata geçirmeye aralıksız olarak devam edileceğini kaydeden Bakan Nebati, "Mersin’in lojistik imkânlarını her geçen gün geliştirecek, mevcut fırsatları şehrimizin kalkınması ve refahı için en isabetli şekilde değerlendireceğiz. Gerçekleştirdiğimiz bu yatırımlarla bir yandan Mersin’in gelişimine ivme kazandırıyor, diğer yandan da çevre bölgenin topyekûn kalkınmasına katkı sağlıyoruz. Ülkemizin en önemli üretim, ticaret ve lojistik merkezlerinden biri olan Mersin’imizde çarkların daha hızlı dönmesi için bizler, 'Yarın değil, hemen şimdi' diyoruz. 'Mersin üretirse Türkiye üretir, Mersin kalkınırsa Türkiye kalkınır' diyoruz. Öyleyse, doğru adımlarla yola devam' diyoruz. Her alanda tam bağımsız, güçlü ve büyük Türkiye idealimizi gerçekleştirirken ülkemizi devler ligine taşımaya devam ediyoruz. Bu anlayış ve duygularla, Çukurova Bölgesel Havalimanı’mızın Mersin’imize, çevre bölgeye ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadesini kullandı. 


Etiket: mersin, çukurovabölgeselhavalimanı,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA