2 yıl önce kül olmuştu yeniden yeşeriyor

Tarih: 4 Mayıs 2023 Perşembe 16:40

Mersin’in Silifke ilçesinde, Işıklı Köyü civarında, 2021 yılında yangından zarar gören alanlara dikilen badem ve keçiboynuzu fidanları boy göstermeye başladı.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, 2021 yılında çıkan yangından zarar gören ormanlık alanlara dikilen badem ve keçiboynuzu fidanları boy göstermeye başladı.
Silifke Orman İşletme Müdürlüğü, Yeşilovacık Şefliği sorumluluk alanındaki Işıklı Köyü civarında, 2021 yılında yangın çıkmıştı. Yangının ardından Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler zarar gören ormanlık alanlara dikilen badem ve keçiboynuzu fidanları dikimini gerçekleştirdi. Ardından geçen sürede dikimi yapılan badem e keçiboynuzu fidaları yeşerek boy göstermeye başladı.

Yangına dayanıklılığıyla bilinen bu fidanlar ağaçlandırma sınırlarına 3-4 sıra şeklinde dikilerek gelecekte olabilecek yangın zararlarının en aza indirgenmesi hedeflenmektedir. Ayrıca bu fidanlardan elde edilecek meyvelerden vatandaşların ekonomik olarak faydalanması amaçlandığı bildirildi.


Etiket: mersin, orman, yangın,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA