Geleceğin şeflerinden ödüllü tatlar

Tarih: 29 Nisan 2023 Cumartesi 16:59

Mersin’de düzenlenen Geleceğin Şefleri Meslek Lisesi Yemek Yarışması’nda geleceğin mutfak şefleri, farklı tatlar için hünerlerini sergiledi.

Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen 'Geleceğin Şefleri Meslek Lisesi Yemek Yarışması'nda birbirinden farklı lezzetler yarışırken, dereceye girenler ödüllerini aldı.
'Geleceğin Şefleri Meslek Lisesi Yemek Yarışması' finali ve  ödül töreni, Milli Eğitim Müdürü Adem Koca' nın katılımıyla Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezi (KARGEM) koordinasyonundaki yarışmaya; Akdeniz Mesleki Eğitim Merkezi, Akdeniz Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çamlıbel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hafsa Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tarsus Adile Onbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tarsus Ashab-ı Keyf Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Taşucu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 72 öğrencinin katıldı. Farklı tatlar lezzetlerin görücüye çıkğı yarışmada, öğrenciler ana yemek, tatlı, black box ve kuver açma olmak üzere 4 kategoride hünerlerini sergiledi.
Yarışmada konuşan Milli Eğitim Müdürü Koca, yarışma ile, öğrencilerin menü düzenleme, elindeki malzemeyi verimli kullanma, zamanlama, servis yapma incelikleri ve yaratıcılık gibi konularda tecrübeler edinmelerini, motivasyonlarını arttırmak amaçlandığıbelirterek, "Türkiye bir turizm ülkesi ve aynı zama yemek kültürüyle dünyada nam salmış lezzetlerin coğrafyası. Gerçekten ülkemizin her bölgesi bambaşka lezzetlere sahip. Bizler, bu zengin ve köklü yemek kültürümüz gelecek nesillerle taşımalı; annelerimizin, ninelerimizin yemeklerini modern çağa ulaştırmalıyız. Bu anlamda bu etkinlik sadece bir yarışma değil, kültürümüze, değerlerimize, ananelerimize verdiğimiz değerin de bir ifadesidir. Evlatlarımız geleceğin şefleri olmak için ana yemek, tatlı, black box ve kuver açma olmak üzere 4 kategoride hünerlerini sergilediler. Ellerinin lezzeti, alanlarındaki bilgi birikimleri, büyüklerinden, öğretmenlerinden öğrendikleri yemeklerine tat kattı. Ben, bu yarışmanın gerçekleşmesinde bizlere büyük katkılar sunan çok değerli şeflerimize, öğretim üyelerimize, emeği geçen tüm meslektaşlarımıza, değerli bilgi birikimleri ve deneyimlerini bizlerle paylaşan, jüri üyesi olarak görev yapan tüm dostlara sonsuz teşekkürlerimi ifade etmek isterim. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimi en kalbi duygularımla tebrik ediyor ve meslek yaşamlarında başarıdan başarıya koşmalarını temenni ediyorum. Bizlere bu lezzetleri tattırdıkları ve bu yarışmada yer aldıkları için tüm yarışmacı öğrencilerime ve emeği geçen tüm meslektaşlarıma, yarışmanın her aşamasında bizleri destekleyen herkese bir kez daha en kalbi duygularımla teşekkür ediyor, hepinizi muhabbetle, sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum" diye konuştu. 

Milli Eğitim Müdürü Koca, konuşmasının ardından dereceye girenlerin ödüllerine verdi.
Yarışmanın sonundan; 
Kuver Açma kategorisi; 1. Evliya Çelebi MTAL, 2. Tarsus Ashab-ı Kehf MTAL, 3. Yenişehir MTAL, Tatlı kategorisi; 1. Tarsus Ashab-ı Kehf  MTAL, 2. Yenişehir MTAL, 3. Hafsa Sultan MTAL, Ana Yemek kategorisi; 1. Yenişehir MTAL, 2. Tarsus Ashab-ı Kehf  MTAL, 3. Evliya Çelebi MTAL,  Black Box kategorisi; 1. Akdeniz Mesleki Eğitim Merkezi, 2. Hafsa Sultan MTAL, 3. Tarsus Adile Onbaşı MTAL oldu.
Genel değerlendirmede ise birinci sırada Tarsus Akdeniz Borsa MTAL, ikinci sırada Yenişehir MTAL, üçüncü sırada ise Tarsus Ashab-ı Kehf MTAL yer aldı.


Etiket: mersin, yemek, yarışma,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA