Sazan sarmalına 3 tutuklama

Tarih: 27 Nisan 2023 Perşembe 11:17

Yılmaz Erdoğan’ın 2018 yılında hem yönetip hem de başrolünü oynadığı, İstanbul’da çekilen dolandırıcılık hikâyesinin anlatıldığı aksiyon-komedi Organize İşler Sazan Sarmalı filmi, Mersin’de yaşanırken olayla ilgili 3 kişi tutuklandı.

Türkiye’de filmlere konu olan Sazan Sarmalı hikayesi Mersin’de yaşanırken, başkasına ait otomobil ilanını taklit edip araç almak isteyenleri dolandıran 5 kişi yakalanarak gözaltına alınırken 3 kişi tutuklandı. 

Ankara’da yaşayan K.O., otomobilini satmak için bir e-ticaret sitesine ilan koydu. K.O.’nun ilanını gören şüpliler kopyalayarak, e-ticaret sitesine araca dair başka bir sahte ilanı yaptı. E-ticaret sitesindeki ilan gören H.Ç.’de otomobili satın almak için ilanda yazan numarayla aradı. Telefonda yapılan pazarlıkta H.Ç., 850 bin TL karşılığında anlaştı. Gerçek araç sahibi K.O.’yu arayan ve aracı satın almak istediklerini söyleyip pazarlık yapan şüpheliler, H.Ç.’yi, devir için verdikleri hesap numarasına araç bedelini yatırması konusunda ikna etti. H.Ç., şüphelilerin hesabına 850 bin TL yatırdı. Dolandırıcılık olayı, otomobilin gerçek sahibi K.O. ile H.Ç.’nin noter devri sırasında buluşmasıyla ortaya çıktı.
Bunun üzerine H.Ç., polise gidip şikayetçi oldu. Ekipler, şüphelilerin Mersin’de yaşadığını belirledi. Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şikayet üzerine belirlenen adreslere sabahın erken saatlerinde operasyon düzenledi. Şüpheliler F.H., A.K., V.A., E.Ö. ve N.Ö. yakalanırken, adreslerde yapılan aramalarda ise 1 milyon 340 bin TL, 5 bin 700 dolar, 6 cep telefonu, 1 sim kart, 1 USB bellek ve 15 fişek ele geçirildi. 
Gözaltına alınanlar Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek sorgulandı. İfade işlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkemeye gönderilen 5 kişiden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Etiket: mersin, polis, asayiş, operasyon,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA