Mersin’de 9 bin güvenlik personeli görev yapacak

Tarih: 23 Nisan 2023 Pazar 11:39

Mersin Vali Ali Hamza Pehlivan, seçim güvenliği ile ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi.

 

Mersin'de, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için gerekli tedbirler her geçen gün artırılırken 935 binada kurulacak olan 4149 sandıkta gerçekleşecek seçme işlemlerinde 9 bin güvenlik personeli görev yapacak.
Vali Ali Hamza Pehlivan, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine yönelik kentte alınan güvenlik tedbirlerine ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi. Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Pehlivan, "Bilindiği üzere 14 Mayıs 2023 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri yapılacaktır. Bahse konu seçime ilişkin takvim Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanmıştır. Anayasamızın 79’uncu maddesi ile seçimlerin başlamasından sona ermesine kadar seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapma, yaptırma, seçim süresince ve seçimden sonra ortaya çıkabilecek bütün şikayetleri ve itirazları değerlendirme ve karara bağlama yetkisi ve görevi Yüksek Seçim Kurulu’na verilmiş, Yüksek Seçim Kurulu da bu görevi ilgili kanun ve mevzuatlara uygun olarak İl ve İlçe Seçim Kurulları vasıtasıyla yürütmektedir. Seçim ile ilgili mevzuat hükümleri idareye de birtakım görevler tevdi etmektedir. Seçim güvenliği ve buna yönelik tedbirler seçim öncesi, oy verme günü ve sonrası olmak üzere üç ayrı başlıkta ele alınmaktadır. Bu bağlamda idarenin genel olarak vazifesi, seçim takviminin sağlıklı bir şekilde işlemesi ve sonuçlandırılması için Seçim Kurulları ile irtibat halinde olarak sürecin sorunsuz bir şekilde yürütülmesi adına güvenlik, personel, araç, gereç ve benzeri konularda gerekli desteği vermek suretiyle; vatandaşımızın özgür iradesini sağlıklı şekilde, herhangi bir aksaklığa, herhangi bir güvenlik zafiyetine meydan vermeden sandığa yansıtabileceği ortamı sağlamaktır" dedi.
Vali Penlivan, seçim günü güvenliğin en üst  düzeyde olacağını ifade ederek, "İl ve İlçe Seçim Kurullarından aldığımız bilgilere göre bu seçimde, Mersin  genelinde 1 milyon 378 milyon 408 vatandaşımız oy kullanacaktır. Oy verme işlemi 935 binada kurulacak olan 4.149 sandıkta gerçekleşecektir. Seçim günü, 6.377 İl Emniyet Müdürlüğü, 2.589 İl Jandarma Komutanlığı ve 95 Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli olmak üzere toplam 9 bin 61 güvenlik personelimiz 1.565 araç ile görev alacaktır.  Hava araçlarımız, gemilerimiz, botlarımız, motorize ekiplerimiz alınan güvenlik tedbirlerine yardımcı olacaktır. Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Merkezi (GAMER) birimlerimiz, jandarma istihbarat ve emniyet istihbarat birimlerimiz bütün güvenlik kamera sistemlerimizle entegre şekilde bu süreci takip edecektir. Gerek hassas kişi ve yerlerin gerek enerji altyapısına dair önem arz eden yerlerin korunması gerek kampanya dönemindeki güvenlik hususlarının takibi gerekse olası provokatif eylemlere ilişkin olarak ilgili bütün birimlerimiz ve personelimiz tam kapasite ile görevi başında bulunacaktır" diye konuştu.

 


Etiket: mersin, 14mayıs, seçim,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA