Aykanat, kanatlandı

Tarih: 21 Nisan 2023 Cuma 20:10

Mersin’de Ege Üniversitesi’ni parkede konuk eden Aykanat Spor, rakibini 85-50 yenerek taraftarına bayram sevinci yaşattı.


Hakemler: Ahmet Basri Yıldız, Derya Çelik, Deyer Akçay

Salon: Edip Buran Spor Salonu

Aykanat Spor: Kerem Bulat, Anıl Sungur 11, Mert Doğan, Burak Sarı, Bekir Sabri Karlı 16, Önder Fındık 2, Fatih Kızılca 9, Ömer Bes 6, Berkay Kansu 12, Berkay Kutlu 18, Alperen İşçi 11.

Ege Üniversitesi: Kaan Yıldırımkanlı 6, Arda Lülecioğlu 7, Adem Bayrak 5, Ulaş Can Turğut 5, Can Sayın 4, Arda Duraklar 12, Sinan Emre Bitim 2, Hüseyin Emir Nuriler 2. Muhammed Ali Yılmaz 7.

1'nci Periyot: 23-13
İlk Yarı: 45-24
3'ncü Periyot: 66-33
Maç sonucu: 85-50


 

Türkiye Basketbol 2.Ligi Play-Off elemelerinde 3. Maçta Mersin ekibi Aykanat Spor kendi evinde Ege Üniversitesi'ni ağırladı. 
Aykanat maça Anıl Sungur, Fatih Kızılca, Bekir Karlı, Berkay Kutlu, Alperen İşçi ilk beşi ile başladı. 
Maça iyi başlayan taraf Aykanat Spor oldu. Henüz ilk periyodun başında 9-3 lük bir seri yakaladı ve maçta üstünlüğü eline aldı. Ardından hücumda istediği gibi set oyununu sahaya yansıttı ve savunmada da fatih Kızılca ve Anıl Sungur ile pota altında etkili savunma yapan Aykanat Spor ilk periyodu 10 sayı farkla 23-13 önde kapattı. 

İkinci periyotta ise aykanat maça tam konsantre oldu ve periyodun başında farkı 15 sayıya kadar çıkardı. Periyodun sonuna doğru ise adeta uçuşa geçen Mersin temsilcisi Aykanat Spor ikinci periyodu 45-24 skorla 21 sayı önde kapattı. 

Üçüncü periyotta ise aykanat Spor fırtına gibi esti. Rakibine hücumda fırsat vermeyerek etkili bir savunma performansı gösterirken hücumda da dış şutlarda da yüksek isabeti bulunca farkı 30 sayıya kadar çıkardı. Aykanat Spor üçüncü periyodu üstün oyunuyla 33 sayı farkla 66-33 önde bitirdi. 

Son periyotta ise Aykanat Spor rakibini sahadan sildi ve çok rahat bir şekilde periyodun ortalarına doğru farkı 32 sayıda tutmasını bildi. Maçı ise 35 sayı farkla 85-50 kazandı. Bu galibiyetin ardından Aykanat Spor Play-Off son 16 etabına katılmaya hak kazandı.

Aykanat'ta maçın yıldızı 18 sayı ile Berkay Kutlu olurken Bekir Karlı 16 sayı, Berkay Kansu 12 sayı, Alperen İşçi 11 sayı, Anıl Sungur 11 sayı, Fatih Kızılca 9 sayı, Ömer Bes 6 sayı, Önder fındık 2 sayı ile takimina katkı sağlayan isimler oldu.


Etiket: mersin, aykanatspor, basketbol, spor


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA