ÇBK Euroleague Women 2’ncisi

Tarih: 17 Nisan 2023 Pazartesi 00:23

Çekya’nın başkenti Pragda oynanan finalde, Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi Euroleague Women 2’incisi oldu ve gümüş madalya kazandı.

Salon: Kralovka Arena

Hakemler: Andris Aunkrogers, Viola Györgyi, Gatis Salins

Fenerbahçe Alagöz Holding: Olcay Çakır Turgut 11, Kayla McBride 16, Alina Iagupova 7, Breanna Stewart 35, Emma Meesseman 10, Courtney Vandersloot 5, Kiah Stokes, Alperi Onar 4, Merve Aydın, Satou Sabally 11

Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi: Laura Cornelius 10, Alexsandra Crvendakic 10, Chelsea Gray 9, Tiffany Hayes 3, Williams 10, Jelena Dubljevic 4, Asena Yalçın 2, Sinem Ataş 10, Quanitra Holingsworth 2

Euroleague Women Final Four Finalinde Türk finalinde Çukurova Basketbol Kulübü  Mersin Yenişehir belediyesi ile Fenerbahçe Alagöz Holding karşı karşıya geldi. 
ÇBK parkeye Laura Cormelius, Elizabeth Williams, Chelsea Gray, Tiffany Hayes, Aleksandra Crvendakic ilk beşi ile çıktı. 
Maça her iki takımda tempolu başladı. ÇBK ilk periyodun başlangıcında 7-2 lik seri yakaladı ve skor avantajını eline aldı. Fakat ÇBK  savunmada sertlik gösteremeyince ve Fenerbahçe üç sayı çizgisinin gerisinden yüksek yüzde ile isabet bulunca farkı kapattı ve öne geçti. ÇBK ilk önce 10-14 geriye düşünce tempo düşüşü ile birlikte savunmada ciddi zafiyet gösteren mersin ekibi 12-20 geriye düştü ve hücumda istediği oyunu oynayamayınca oyuna tekrardan ortak olamadı ve ilk periyodu 17-29 lık skorla 12 sayı geride kapattı.

İkinci periyotta da kötü gidişe dur diyemeyen ÇBK takımı savunmada direnç gösteremedi. Hücumda ise bir türlü organize olamayınca sayı üretmekte çok zorlandı. Rakip Fenerbahçe ise hücumda hem Breanna Stewart'ın ortaya koydu harika performans ve takım olarak organize bir hücum oyunuyla farkı giderek açtı skor avantajıni eline aldı. ÇBK ikinci periyodun ortalarına doğru hiç sayı üretemezken savunmada ise hatalar yapmaya devam etti ve 20 sayı fark yedi. Hem hücumda hem de savunmada kötü performans sergileyince oyundan iyice düşen mersin ekibi ikinci periyodu 24-57 lük skorla 33 sayı geride bitirdi. 

Üçüncü periyotta hareketlenmeye başlayan ÇBK periyodun başlarında toparlanmaya başladı ve güzel bir ivme yakaladı ve 36-64 skorla farkı 28 sayıya kadar düşürse de rakip Fenerbahçe hücumda Breanna Stewart'ın muazzam performansiyla bulduğu sayılarla ÇBK ekibine cevap verdi ve farkın daha fazla kapanmasına izin vermedi. ÇBK ise hem hücumdan tam anlamıyla toparlanamayinca ve istediği sistemi sahaya yansıtmakta zorluk çekince farkı 30 sayının altına indiremedi ve üçüncü periyodu da 44-76 skorla 32 sayı geride kapattı.

Son periyoda ise ÇBK Mersin yine istediği oyunu bir türlü parkeye yansıtmadı ve savunmada da açıklar verince fark giderecek açıldı ve Fenerbahçe karşısında 51-91 skorla 40 sayı geriye düştü ve toparlanamadı. Fenerbahçe ise muazzam hücum ve savunma performansına devam etti ve farkı korudu. Çbk Mersin takımı hücumda sayılar bulsa da savunmada dirençli olamayınca farkı bir türlü eritemedi ve  Euroleague Women Final maçını 39 sayı geride 60-99  kaybetti. Böylelikle Çukurova Basketbol Kulübü  Mersin Yenişehir Belediyesi Euroleague Women 2.si oldu ve gümüş madalya kazandı.
ÇBK Mersin de Aleksandra Crvendakic 10 sayı, Elizabeth Williams 10 sayı, Sinem Ataş 10 sayı, Laura Cormelius 10 sayı, Chelsea Gray 9 sayı, Jelena dublijevic 4 sayı, Tiffany Hayes 3 sayı, Quanitra Hollingsworth 2 sayı, Asena Yalçın 2 sayı ile maçı tamamladı.


Etiket: ÇukurovaBasketbolKulübü, ÇBK, Basketbol, Spor,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA