MİY dörtledi

Tarih: 12 Nisan 2023 Çarşamba 17:20

Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu ligin 28’inci haftasında konuk ettiği Şile Yıldızspor’u 4-0 yenerek taraftarını sevindirdi.

Hakemler: Batuhan Gültek, Ömer Akman, Abdulkadir Yılmazoğlu

Stat: Mersin Stadyumu

Exenpay Mersin İdman Yurdu: Sertaç Güzel, Ömer Alper Tatlısu, Özkan Zileli, Aziz Aksoy, Ferhan Evren, Taygun Vurgun, Yusuf Yıldırım, Christofer Gürkan, Erdem Onur Beytaş, Kağan Miray Bağış, Tunç Murat Behram

Bartu Kaya, Mehmet Avcı, Oğuzhan Demir, Kadir Bilimlier, Saffet Gurur Yazar, Yusuf Oral, Emre Yucak, Mert Sarı, Berat Vardal, İsmail Baran Karakoç, Emre Adiloğlu.

Goller: Ferhan Evren dakika 31, Erdem Onur dakika 36, Tunç Murat Behram dadika 77, Mehmet Sefa Etöz dakika 90+2

Türkiye TFF 3'üncü Lig 28'inci hafta karşılaşmasında ligin lideri Exenpay Yeni Mersin İdman Yurdu kendi evinde Şile Yıldızspor'u konuk etti. Yeni Mersin İdman Yurdu maça Sertaç Güzel (K), Ömer Alper Tatlısu, Özkan Zileli, Aziz Aksoy, Taygun Vurgun, Chris David, Erdem Onur Beytaş, Ferhan Evren, Kağan Miray Bağış, Tunç Behram, Yusuf Yıldırım ilk onbiri ile sahaya çıktı.

Maça Yeni Mersin İdman Yurdu istediği gibi başlayan taraf oldu. Oyunu hemen rakip yarı sahaya taşıyan mersin temsilcisi sürekli ceza sahası içinde ve dışından rakip kaleyi isabetli şutlarıyla rahatsız etti ve ardından 31. Dakika da Ferhan Evren ceza sahası içinde topla buluştu ve sert ve isabetli bir şut ile kaleciyi avladı ve topu filelere göndererek takımını 1-0  öne geçirdi. Dakika 33 de ise rakip Şile Yıldızspor'un kontra atak yakaladığı sırada akıllıca faul yapan Ferhan Evren sarı kart gören isim oldu. Golden sadece 5 dakika sonra Mersin İdman Yurdu atakları sonuç verdi ve 36.Dakika da kullanılan korner sonrasında önüne düşen topa güzel bir vuruş yapan Erdem Onur Beytaş topu ağlara yolladı ve skoru 2-0 yaptı. Böylece ilk yarıyı avantajlı şekilde kaptan Mersin İdman Yurdu soyunma odasına önde girdi.

İkinci yarıya kaldığı yerden devam eden Mersin İdman Yurdu. Rakibini adeta sahadan sildi ve oyunu rakip yarı sahasına yıktı. Sürekli ceza sahası çizgisi etrafında pozisyonlar bulan Mersin ekibi bir türlü üçüncü golü bulamadı. Rakip Şile Yıldızspor'un ise sadece iki şut yansı bulsada bu şutlar cılız ve isabetsiz şutlardı. Dakika 78 de atağa kalkan MİY sol kanattan ceza sahası içine doğru açılan ortada çok iyi yükseldi ve sert bir kafa vuruşu ile topu filelere gönderdi ve skoru 3-0 a taşıdı. Üçüncü golden sonra gol arayışlarına hız kesmeyen MİY dördüncü golü 90+2 de ceza sahası içinde topla buluşan Furkan güneş sol çaprazdan çektiği şut kaleciden döndü ve Mehmet Sefa önüne düşen topu boş kaleye yolladı. Golden sonra hakem santrayı yapmadı ve maçı direkt bitirdi. Böylece zirvede yerini iyice sağlamlaştıran MİY şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet aldı.

 


Etiket: ExenpayMersinİdmanYurdu, Spor, Futbol,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA