ÇBK, yarı finalde

Tarih: 7 Nisan 2023 Cuma 20:56

Çukurova Basketbol (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, play-off çeyrek final karşılaşmasında konuk ettiği Botaş’ı 93-65 yenerek yarı finale yükseldi.

Salon: Servet Tazegül

Hakemler: Özge Şentürk Bayraktar, Abdullah İlik, Furkan Keseratar.

Çukurova Basketbol Mersin Yenişehir Belediyesi: Asena Yalçın 5, Gamze Takmaz 8, Özge Özışık 5, Gökşen Fitik 5, Cansu Köksal Öngüner 10, Sinem Ataş 3, Elizabeth Olatayo Williams 14, Renara Tıffany Hayes 16, Aleksandra Crvendakic 13, Esra Ural Topuz 14,

BOTAŞ: Saliha Mandıraca 2, Melis Gülcan 12, Ayşegül Günay Aladağ 5, Hatice Pemin Gülçelik 7, Sevgi Uzun 11, Sehernaz Çidal 4, Burcu Büyükayan 2, Meltem Avcı 6, Işılay Eğin 3, Victoria Ayo Macaulay 9, Kathleen Mae Doyle 4

1'nci periyot: 25-14
İlk yarı: 52-32
3'ncü periyot: 71-51
Maç sonucu: 93-65

İNG Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan Sezonu Play-Off Yarı Final 1.Maçı karşılaşmasında Çukurova Basketbol Yenişehir Belediyesi kendi evinde BOTAŞ takımını konuk etti. 
Çukurova Basketbol, maça Asena Yalçın, Sinem Ataş, Elizabeth Williams, Tiffany Hayes, Aleksandra Crvendakic ilk beşi ile parkeye çıktı. Maça her iki takımda güçlü başladı ve periyodun ortalarına kadar iki takımda üstünlüğü eline alamasa da ilk periyodun son bölümüne doğru Çukurova Basketbol hücumda vites yükseltti ve ilk periyodu 11 sayı farkla 25-14 önde kapattı.
İkinci periyoda hızlı başlayan taraf Çukurova Basketbol takımı oldu. ÇBK fırtına gibi girdiği ikinci periyotta hücumda pota altında Elizabeth Williams ve Esra Ural Topuz ile başarılı bir pota altı hücumu sergilerken boyalı alanın dışında da Tiffany Hayes, Aleksandra Crvendakic ve Cansu Köksal Öngüner ile etkili oldu. Savunmada ise takım hâlinde organize bir performans gösteren mersin ekibi ikinci periyodun ortalarına doğru farkı 40-22 lik skorla 18 sayıya kadar çıkardı ve periyodun sonlarına doğru ise hiç tempo kaybetmeden üstün oyunuyla ikinci periyodu 20 sayı farkla 52-32 önde bitirdi
Üçüncü periyoda kaldığı yerden devam eden ÇBK takibine farkı kapatma fırsatını vermedi ve periyodun ortalarına doğru farkı 20 sayıda tuttu ve üçüncü periyodu da yine 20 sayı farkla harika bir takım oyunuyla 71-51 önde kapattí. 
Son periyotta ise rakip takım BOTAŞ iyice oyundan düştü ve hücumda organize olmakta sayı bulmakta zorlandı ve savunmada direnç gösteremeyince Çukurova Basketbol farkı 30 sayıya kadar çıkardı. Çbk hücumda rahat sayı bulmaya başlayınca maçı da çok rahat ve zorlanmadan 28 sayı farkla 93-65 kazandı. Böylelikle oynanacak olan Play-Off ikinci maçında avantajı bir durum elde etti.
Çukurova Basketbol'da maçın yıldızı 16 sayı 3 asist 4 riband ile Tiffany Hayes oldu. Esra Ural Topuz (C) 14 sayı, Elizabeth Williams 14 sayı, Aleksandra Crvendakic 13 sayı, Cansu Köksal Öngüner 10 sayı, Gamze Takmaz 8 sayı, Asena Yalçın 5 sayı , Özge Özışık 5 sayı, Gökşen Fitik 5 sayı, Sinem Ataş 3 sayı ile takimina katkı sağlayan isimler oldu.


Etiket: ÇukurovaBasketbolKulübü, ÇBK, Basketbol, Spor,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA