ÇBK, liderliğini sürdürüyor

Tarih: 30 Mart 2023 Perşembe 19:35

İNG Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan Sezonu 26’nci haftasında Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi kendi evinde Antalya Toroslar Basketbol takımını yenerek şampiyonluk yolundaki liderliğini sürdürdü.

Salon: Servet Tazegül

Hakemler: Ahmet Tatlıcı, Ahmet Kemal Digilli, Haldun Çoban.

Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi: Asena Yalçın 2, Gamze Takmaz 13, Özge Özışık 11, Gökşen Fitik, Cansu Köksal Öngüner 8, Sinem Ataş 4, Elizabeth Olatayo Williams 14, Chelsea Gray 10, Renara Tıffany Hayes 24, Esra Ural Topuz 8.

Antalya Toroslar Basketbol: Khaalia Hillsman 25, YAğmur Yıldız 2, Feyonda Rena Fitzgerald 34, İlnur Dumlu, Kayla Irelle Wells 21 Tuğçe Murat, Helin Boybeyi. 

1'nci periyot: 26-20 
İlk Yarı: 49-37
3'ncü periyot: 67-59
Maç sonucu: 94-82

İNG Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan Sezonu 26'nci hafta karşılaşmasında lider Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi kendi evinde Antalya Toroslar Basketbol takımını ağırladı. 
Çukurova Basketbol Kulubü maça Asena Yalçın, Gamze Takmaz, Chelsea Gray, Tiffany Hayes, Esra Ural Topuz (C) ilk beşi ile parkeye çıktı. Maça iyi başlayan taraf Çukurova Basketbol Kulübü olsa da pota altında son bitirişlerde problem yaşayınca rakip takım Antalya Toroslar Basketbol maçın başında skor üstünlüğünü eline aldı. Periyodun başında Çukurova Basketbol Kulübü ilk önce 04-08 ve ardından periyot ortalarında ise 10-12 lik skorla geriye düşmüş olsa da dış şutlarda isabet bulması ve iyi savunma oyunuyla birinci periyodu 6 sayı farkla 26-20 önde kapattı. 

İkinci periyotta ise Çukurova Basketbol Kulübü, kalitesini parkeye koydu ve hem hücumda hem de savunmada istediği oyunu skora yansımasını bildi ve periyodun ortalarında 36-27 lik skorla farkı 9 sayıya kadar çıkardı ve ikinci periyodu da 12 sayı farkla 49-37 önde bitirdi. 

Üçüncü periyoda da hızlı başlayan Çukurova Basketbol Kulübü hücumda Elizabeth Williams ve Esra Ural Topuz ile başarılı bir performans gösterirken aynı ikili rakip takıma pota altında geçit vermedi ve rakibin dengesini bozdu. Üçüncü periyodu ise Çukurova Basketbol Kulübü 67-59 önde bitirdi. 

Son periyotta Çukurova Basketbol Kulübü adeta alev aldı ve henüz son periyodun ortalarına gelindiğinde 16 sayı farkla skoru 83-67 ye getirdi. Son bölümde ise rakip takım Antalya Toroslar Basketbol ise hücumda vites yükseltti ve üst üste dış şutlardan ve pota altından isabetleri bulunca farkı 9 sayıya kadar düşürse de Çukurova Basketbol Kulübü tekrardan hücumda istediği set oyununu oynadı ve maçı 12 sayı farkla 94-82 kazandı. Maçın sonunda ÇBK baş antrenörü Roberto İniguez hakeme itirazından dolayı teknik faul aldı. 

Bu galibiyetin ardından Çukurova Basketbol takımı normal sezonu 50 puanla lider tamamlarken maçın yıldızı 24 sayı 2 riband 2 asist ile Tiffany Hayes oldu. Elizabeth Williams 14 sayı, Gamze Takmaz 13 sayı, Özge Özışık 11 sayı, Chelsea Gray 10 sayı, Esra Ural Topuz (C) 8 sayı, Cansu Köksal Öngüner 8 sayı, Sinem Ataş 4 sayı, Asena Yalçın 2 sayı ile takimina katkı sağlayan isimler oldu.


Etiket: ÇukurovaBasketbolKulübü, Spor, Basketbol,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA