Tarsus, sezonu bitirmeden şampiyonluğunu ilan etti.

Tarih: 29 Mart 2023 Çarşamba 17:22

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 28’nci hafta karşılaşmasında, Tarsus Belediyesi konuk ettiği İzmit Belediyespor’u yenerek ligin bitimine 2 hafta kala Lig Şampiyonluğunu ilan etti.


Salon: Edip Buran Spor Salonu

Tarsus Belediyesi: Melis Dilara Lafatan 2, Cansu Yetiş, Ebru Torun 5, Nila Göngür Yıldırım 15, Dilara Tongar 7, Yağmur Bul 13, Hande Kuzu 8, Sasha Samolia Goodlett 15. 

İzmit Belediyespor: Senay Zeybek 4, Eda Şahin 4, Nur Sezen Yavuz 4, Büşra Akgün 9, Asiah Monet Jones 14, Candide Öztürk 4, Ezgi Manlacı 10, NUran Tutsak, Kardelen Gezgin.

1'nci periyot: 14-12
İlk yarı: 28-25
3'ncü periyot.48-43
Maç sonucu: 65-49


Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 28'nci hafta karşılaşmasında lig lideri Tarsus Belediyesi evinde İzmit Belediyespor'u konuk etti. 

Maça Ebru Torun (C), Nihal Güngör Yıldırım, Dilara Tongar, Hande Kuzu, Sasha Goodlett ilk beşi ile parkeye çıktı. İlk periyotta maça her iki takımda tempolu ve güçlü başladı. Periyot ortalarında 8-7 skor üstünlüğünü eline alsa da rakip takım mücadeleyi bırakmadı. Periyodun sonunda da Tarsus belediyesi istikrarlı oyunuyla ilk periyodu 14-12 önde bitirdi. 

İkinci periyoda Tarsus Belediyesi iyi başlayan taraf oldu. Pota altında Sasha Goodlett üstün bir performans gösterdi ve hem hücumda hem savunmada pota altını kararttı. İkinci periyodun sonlarına doğru Tarsus Belediyesi skoru 22-14 yaparak maçta üstünlüğü eline aldı. Periyodun sonlarına doğru tempo düşüşü yaşayan Tarsus ekibi hücumda istediği oyunu yansıtmakta zorluk çekince rakip İzmit Belediyespor maça tekrar dahil oldu ve Tarsus Belediyesi ikinci periyodu 28-25 önde kapattı. 

Üçüncü periyotta da tempo düşüşü ve hücumda etkili bir oyun sergileyemeyen Tarsus Belediyesi savunmada da organize olamayınca rakip İzmit Belediyespor farkı kapattı ve skorda da öne geçti ve periyodun ortasında 34-35 geriye düşen Tarsus Belediyesi moladan sonra toparlanmaya başlayarak tekrardan skor üstünlüğünü eline aldı. Tarus Belediye periyodu 48-43 önde kapattı.

Dördüncü periyoda hızlı başlayan taraf yine Tarsus Belediyesi oldu. Son periyoda hücumda çok etkili başlayan Tarsus ekibi savunmada ise pota altında organize bir oyun sergileyince farkı iyice açtı. Rakip takım İzmit Belediyespor ise hücumda bir türlü istediğini bulamadı ve savunmada ise basit hatalar sonucu maçtan koptu. Tarsus Belediyesi farkı 11 sayıya kadar çıkardı ve periyodun sonlarına doğru skor 58-47 oldu. Son bölümde ise üstün oyununu istikrarlı şekilde sürdüren tarsus belediyesi maçtan 16 sayı farkla maçı 65-49 kazandı. 

Bu galibiyetin ardından Tarsus Belediyesi ligin bitimine 2 hafta kala Lig Şampiyonluğunu ilan etti.

Maçın yıldızı 15 sayı 6 riband 5 asist ile Nihal Güngör Yıldırım olurken, Sasha Goodlett 15 sayı 6 ribaund, Yağmur Bul 13 sayı, Hande Kuzu 8 sayı, Dilara Tongar 7 sayı, Ebru Torun (C) 5 sayı, Melis Dilara Lafatan 2 sayı ile maçı tamamladı .


Etiket: TarsusBelediyesi, spor, basketbol


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA