Deprem yardımı taşıyan Pakistan Donanma Gemisi Mersin’e

Tarih: 20 Mart 2023 Pazartesi 15:38

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan felaketle Pakistan Deniz Kuvvetleri Gemisi PNS Nasr, taşıdığı yardım malzemelerinin adet bölgesine ulaştırılması için Mersin’e getirdi.

Başta 1800 kışlık çadır ve 22 bin battaniye olmak üzere deprem yardım malzemeleri taşıyan Pakistan Deniz Kuvvetleri Gemisi PNS Nasr bugün Mersin Limanı'na ulaştı. Gemi Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Pakistan'ın Türkiye Büyükelçisi Dr. Yousaf Junaid, Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, diğer Türk yetkililer ve medya temsilcileri tarafından karşılandı.

Burada konuşan Büyükelçi Dr. Yousaf Junaid, Pakistan ve Türkiye'nin güçlü dostluk ve kardeşlik bağlarıyla birbirine bağlı olduğunu belirtterek, "Her iki ülkenin de ortak bir tarihi mirası var ve ortak bir gelecek tasavvur ediyor. Pakistan, bu zor günlerde Türkiye ile omuz omuza duracak ve depremlerin yarattığı tahribattan hep birlikte güçlenerek çıkacaktır" diye konuştu.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan yaptığı açıklamada, Pakistan'dan gelen örnek dayanışmanın Pakistan halkının kalbinin Türk kardeşlerin yüreğiyle attığının altını çizdiğini söyledi. Pakistan halkına ve hükümetine bu zor zamanda hızlı yanıt verdikleri ve Türkiye ile dayanışma içinde oldukları için teşekkür etti.
PNS Nasr gemisinin komutanı Tuğgeneral Sohail Ahmed Azmie, Türk milletinin dirayeti ve gücüyle bu felaketin çok kısa sürede üstesinden geleceğini belirtti.
Başbakanın talimatıyla, kurtarma ekiplerinin taşınması ve temel yardım malzemelerinin ulaştırılması için 6 Şubat 2023'te İslamabad ile Ankara arasında derhal bir hava köprüsü kuruldu. O günden bu yana kardeş Türkiye'ye hava, kara ve deniz yolları ile deprem yardım malzemeleri ulaştırılıyor.
Başta 50.000 çadır olmak üzere deprem yardım malzemelerinin hızlı bir şekilde ulaştırılmasını sağlamak için şu anda charter hava harekatı devam etmektedir. Günde ortalama üç uçuş, çok ihtiyaç duyulan çadırları depremden etkilenen bölgeye getiriyor. 11 Mart'tan bu yana, bu özel uçuş operasyonu Türkiye'ye 25.000'den fazla çadır teslim etti.
Daha önce, üç Pakistan Hava Kuvvetleri (PAF) C-130, bir PAF IL-78, üç Türk uçağı, üç PIA charter uçuşu ve 21 tırlık konvoyu içeren 10 özel uçak, Türkiye'ye yaklaşık 10.000 çadır ve 35.000 battaniyeden oluşan deprem yardım malzemeleri getirdi.
Ayrıca Al-Khidmat Foundation, Edhi Foundation, Baitussalam Welfare Trust, Sailani Welfare Trust ve Pakistan Kızılayı gibi Pakistanlı yardım kuruluşları da Türkiye'nin depremden etkilenen bölgelerinde yardım ve kurtarma çalışmalarında bulundu.


Etiket: mersin, kahramanmaraşdepremi, yardim,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA