Tarsus liderliğini sürdürüyor

Tarih: 18 Mart 2023 Cumartesi 18:04

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) 2022-2023 sezonunda 26’ncı haftasında Tarsus Belediyesi, Mersin’de Turgutlu Belediye Spor karşında aldığı sayılarla taraftarını sevindirirken maç 79-72 tamamlandı.

Salon: Edip Buran Spor Salonu

Hakemler: Mehmet Burak Anlatıcı, Ahmet Basri Yıldız, Ersel Büyükkara. 

Tarsus Belediyesi:  Melis Dilara Lafatan 2, Cansu Yetiş , Ebru Torun 5, Nihal Güngör Yıldırım 23, Dilara Tongar 3, Melis Sağdıç, Yağmur Bul 16, Hande Kuzu 19, Sasha Samolia Goodlett 11,

Turgutlu Belediye Spor: Şule Aktaş 20, Yasemin Güneş 5, Pelin Küccük 9, Dilara Topdemir 11, Deniz Şanlı, Tearra Ra Shawn Banks 24, Binnur Gülcan Aydoğmuş 3.

1'nci periyot:17-21
İlk Yarı: 37-39
3'ncü periyot: 62-51
Maç sonucu: 79-72


Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 26'ıncı hafta karşılaşmasında lig lideri Tarsus Belediyesi evinde Turgutlu Belediye Spor'u konuk etti. Tarsus Belediyesi parkeye Melis Dilara Lafatan, Ebru Torun, Nihal Güngör Yıldırım, Dilara Tongar, Sasha Goodlett ilk beşi ile çıktı.
Tarsus Belediyesi maça iyi başlayamadi ve periyodun başında 9-11 lik skorla geriye düştü ve istediği oyunu yansıtmakta zorluk çekince ilk periyodu 17-21 geride kapattı.
İkinci periyoda iyi başlayan taraf Tarsus Belediyesi oldu ve iyi bir geri dönüş sergiledi ve ikinci periyodun ortalarında 26-28 lik skorla iyi bir geri dönüş yakaladı. Hücümda istediğini bulan Tarsus ekibi savunma da pota altında sasha ile rakibine geçit vermedi. İkinci periyodu 2 sayı geride 37-39  luk skorla soyunma odasına gitti.
Üçüncü periyotta Tarsus Belediyesi uçuşa geçti. Harika bir hücum performansı ve etkileyici savunma becerisi ile vites yüksekltti ve üçüncü periyot ortalarında rakibine 9 sayı fark atarak 50-41 lik skorla öne geçti ve periyot bitine kadar istikrarli oyunuyla üçüncü periyodu 11 sayı farkla 62-51 önde kapattı. 
Dördüncü periyotta Tarsus Belediyesi'nde tempo düşüşü yaşandı ve hücumda sayı bulmakta zorlandı, savunmada ise basit hatalar ile rakibinin tekrardan oyuna ortak olmasına izin verdi ve periyot sonuna doğru rakip takım Turgutlu Belediye Spor 69-64 skorla farkı 5 sayıya kadar düşürdü. Tarus Belediyesi koçu Mustafa Secerlioğlu yerinde aldığı molalar ile takımı tekrar ayağa kaldırdı ve maçtan 79-72 galip ayrıldı.
Tarsus Belediyesi'nde Nihal Güngör Yıldırım 23 sayı 10 ribaund ile maçın yıldızı olurken Hande Kuzu 19 sayı, Yağmur Bul 16 sayı, Sasha Goodlett 11 sayı, Ebru Torun (C) 5 sayı, Dilara Tongar 3 sayı, Melis Dilara Lafatan 2 sayı ile takimina katkı sağlayan isimler oldu. Bu galibiyetin ardından Tarsus Belediyesi ligde liderliğini sürdürmeye devam etti.


Etiket: TarsusBelediyesi, spor, basketbol


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA