ÇBK turu Mersin’e bıraktı

Tarih: 18 Mart 2023 Cumartesi 13:11

Mersin’de, evinde ilk maçı 28 sayı farkla kazanan Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi, Euroleague Women Çeyrek final 2’nci maçında Tango Bourges takımına Fransa’da yenilerek turu geçmeyi 3’ncü maça bıraktı.

Euroleague Women Çeyrek final 2'nci maçında Tango Bourges takımı, kendi evinde ilk maçı 28 sayı farkla kazanan Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi takımını ağırladı. İlk maçı kazanmanın rahatlığı ve avantajıyla başlayan Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi maça istediği gibi başlayamasa da ilk periyodun başında geriye düşsede farkı açılmasını izin vermedi ve ilk periyodu 25-17 geride kapattı. 

İkinci periyoda daha iyi başlayan taraf Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi olsa da hücumda bitiricilikte sorunlar yaşaması ve etkili bir savunma performansı gösteremedi ve ikinci periyodun başında 27-17 skorla 10 sayı fark yedi. Periyodun sonuna kadar hücumda sayı üretmekte zorlanan ve düşük yüzde ile şut atan Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi, kötü savunma performansı ile 10 sayılık farkı bir türlü indiremedi ve ikinci periyodu 39-29 geride kapattı.

Üçüncü periyoda bu sefer istediği gibi başlayan Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi, daha periyodun başında harika bir geri dönüş ile farkı 4 sayıya kadar indirdi. Fakat yine kötü savunma performansı ve dış şutlarda isabet bulamayan mersin ekibi vites düşürdü ve fark tekrardan 10 sayıya çıktı. Hücumda toparlanmasını bilen Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi, savunmada aynı direnci gösteremeyince fark 10 sayıda takılı kaldı. Rakip takım Bourges'in son bölümünde ivme kazanmasıyla birlikte Çukurova ekibi üçüncü periyodu 13 sayı farkla 61-48 geride kapattı. 

Son periyotta da istediği oyunu bir türlü parkeye yansıtmayan mersin temsilcisi Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi, farkı 10 sayının altına bir türlü indiremedi. Periyodun son bölümünde ise hücumda toparlanan Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi farkı 5 sayıya kadar indirdi. Periyodun son saniyelerinde 75-72 lik skorla farkı 3 sayıya kadar indirdi. Fakat rakip takim faul atışlarının isabet bulunca fark tekrar 4 sayıya çıktı. Son saniyede Crvendakic çok zor pozisyonda üç sayılık basketi bulsa da galibiyete yetmedi ve Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi maçtan 76-75 mağlup ayrıldı.


Etiket: ÇukurovaBasketbolKulübü, Spor, Basketbol,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA