Kahramanların ailelerine anlamlı mektup

Tarih: 15 Mart 2023 Çarşamba 12:02

Mersin’de, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, pandemi döneminde yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının ailelerini, 14 Mart Tıp Bayramı’nda unutmadı.

Pandemi döneminde yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının ailelerine bir mektup gönderen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, "Herkesin evinde kalarak kendini izole etmeye çalıştığı bir dönemde ailelerinden uzakta büyük özveriyle çalışan sağlık çalışanlarımızla gurur duyuyoruz" dedi. 

Mersin’de koronavirüsten hayatını kaybeden 25 sağlık çalışanının kaidelerinin yer aldığı Sağlık Kahramanları Parkı’nı kente kazandırarak sağlık ordusuna ithaf eden Başkan Yılmaz mektubunda, "Covid-19’a yakalanarak hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını unutmayacaklarını dile getirerek; “Maalesef bu yılki Tıp Bayramı’nı buruk geçiriyoruz. Hepimiz biliyoruz ki, kahramanlık sadece savaş cephelerinde olmaz. Bizler, sağlık çalışanlarımızın sabırla, fedakârlıkla verdikleri bu mücadeleye hep birlikte şahit olduk.  Bu zor süreçte, 'Yaşamak mı, yaşatmak mı?' sorusuna, 'Yaşatmak' diye cevap verdiler ve canları pahasına var güçleriyle bu mücadeleyi omuzladılar. Herkesin evinde kalarak kendini izole etmeye çalıştığı bir dönemde ailelerinden uzakta büyük özveriyle çalışan sağlık çalışanlarımızla gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı. 

"Toroslar Belediyesi olarak her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz" diyen Başkan Yılmaz; şunları kaydetti:
"Bu uğurda hayatını kaybeden sağlık kahramanlarımızın anısını yaşatmak için 2021 yılının 14 Mart Tıp Bayramı’nda siz değerli ailelerimizle birlikte açılışını yaptığımız Sağlık Kahramanları Anıt Parkı’nı, sağlık ordumuza ithaf ettik. Milletimizin, devletimizin, toplumumuzun sağlık çalışanlarımıza olan minnettarlığının bir nişanesi olsun istedik. Bu anıt park sadece Toroslar’ın değil, sadece Mersin’in değil, Türkiye’nin her köşesinde görev yapan tüm sağlık kahramanlarınındır. Bu mücadelede yaşamını yitiren sağlık çalışanlarımıza Allah’tan rahmet, görevi başında olanlara sağlıklı ömürler diliyorum."

Başkan Yılmaz’ın mektubunu alan pandemi kahramanlarının yakınları ise hatırlanmış olmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, "Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz, bizlerin her zaman yanında. Bu anlamlı günde de yine bizleri unutmadı. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.


Etiket: mersin, toroslar, toroslarbelediyesi, atsızafşınyılmaz, 14marttıpbayramı, 14mart, tıpbayramı, pandemi, sağlıkçalışanları,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA