Depremzede çocuklar masal kahramanları ile moral buldu

Tarih: 5 Mart 2023 Pazar 20:12

Mersin Devlet Opera ve Balesi, Kahramanmaraş depremleri sonrasında yaşanan asrın felaketinin ardından, çıktığı turne de 3 kentte depremzede çocuklara moral oldu.

Mersin Devlet Opera ve Balesi, Kahramanmaraş depremleri sonrasında yaşanan asrın felaketinin ardından, Şekeroya Çocuk Müzikali ile çıktığı turne de 3 kentte yüzlerce depremzede çocuklara moral vererek bir nebze de olsa yaşadıkları kötü anları unutturdu.

Mersin Devlet Opera ve Balesi, Osmaniye Gaziantep ve Şanlıurfa turnesini tamamladı. Mersin Devlet Opera ve Balesi, Kahramanmaraş depremleri sonrasında yaşanan asrın felaketinin yaralarını sarmak için Şekeroya Çocuk Müzikali ile turne kapsamında ilk olarak Osmaniye'de, daha sonra Şanlıurfa ve son olarak Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçesinden depremzede çocuklarla Şekeronya Çocuk Müzikali ile bir araya geldi.

Turne kapsamında, Şekeronya’nın haylaz çocuğu Fırıldak’ın evden kaçmasından sonra yaşadıklarını konu edilirken eserde, Işıl Cavga Bölükbaşı, Mehmet Erkoç, Ayşin Alev Lal, Orhan Güllüler, Pınar Duygu Çınar, Kazım Erdem Özdemir, Ayşegül Devrim Dinçer ve Ayşe Pınar Balay başlıca rolleri paylaştı.

Müziklerini Murat Cem Orhan’ın yaptığı, librettosu Nazlı Zeynep Ergüven'e ait olan eseri Süleyman Tekin yönetirken koreografisini ise Berna Turhan İleri üstlenirken oyunlar sonunda depremzede çocuklara ise çeşitli hediyeler dağıtıldı. Oyundaki masal kahramanları da miniklerle fotoğraflar çektirerek anı ölümsüzleştirdi.


Etiket: mersin, mdob, şekeronya, müzikal,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA