Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 9 ilçede hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’ndeki öğrenciler, hem online hem de yüz yüze eğitim alıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde 9 ilçede hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’ndeki öğrenciler, 15 Şubat’tan bu yana aldıkları hem online hem de yüz yüze eğitimler sayesinde sınava en iyi şekilde hazırlanıyor. Uzman eğitim kadrolarıyla sabah saatlerinde online olarak sözel derslerle desteklenen binlerce öğrenci, öğleden sonra kurs merkezlerinde yüz yüze eğitim alıyor.
4 bin öğrenci geleceğe hazırlanıyor
Büyükşehir Belediyesi’nin kurs merkezlerinde 4 bin öğrenci geleceğe hazırlanıyor. Geleceğin doktorları, mühendisleri, avukatları, öğretmenleri olacak öğrencileri pandemi sürecinde de yalnız bırakmayan kurs merkezi öğretmenleri, eğitimin yanı sıra psikososyal destek de veriyor. Akdeniz ilçesindeki merkez kurs merkezinin yanı sıra Tarsus, Erdemli, Silifke, Mut, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur’daki kurs merkezlerinde pandemi önlemlerine sıkı sıkıya uyuluyor.
“Ciddi bir başarı yakaladığımızı düşünüyorum”
Sosyal Hizmetler Dairesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Ozan Soydan, kurs merkezleriyle eğitimde fırsat eşitliğini sağladıklarını belirterek, “Kayıtlarımızda % 50 sosyoekonomik yapı, % 50 başarı kriterleri gözlemlenerek eğitim faaliyetine başlıyoruz. Tüm ilçelerde öğretmen arkadaşlarımız öğrenci ailelerimizi ziyaret ediyorlar. Öğrencilerimize kitap, kaynak desteği sağlıyoruz. Telefonla görüşerek öğrencilerimizin sorunlarını, sıkıntılarını saptayıp ona göre gereken desteği veriyoruz” dedi. Öğretmen ve öğrencilerin çabalarıyla eğitimde iyi bir ivme yakaladıklarını vurgulayan Soydan, “Pandemide öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle hem sınıf ortamında hem uzaktan eğitim ortamında ciddi bir başarı yakalamış olduğumuzu düşünüyorum” diye konuştu.
“Derslerimizi yüz yüze seyreltilmiş sınıflarımızda hijyenik ortamlarda yapıyoruz”
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Merkez Kursu’nun sorumlusu Cem Karakuş, “Pandemi sürecinde özel öğretim kurslarımız açıldıktan sonra gündüz saatlerinde online olarak, öğleden sonra da derslerimizi yüz yüze seyreltilmiş sınıflarımızda kurallara uygun, hijyenik ortamlarda yapmaktayız. Pandemi sürecini öğrencilerimizin en az hasarla atmaları için elimizden gelen bütün çalışmaları yapmaktayız” dedi.
“Eğitimin yanında psikososyal açıdan da destek sağlıyoruz”
Akdeniz ilçesi Merkez Kursu’nda görevli Rehber Öğretmen Özlem Özkan, pandemi sürecinden öğrencilerin ve ailelerin de etkilendiğini, bu etkileri en aza indirmek için rehberlik desteği sunduklarını söyledi. 15 Şubat’tan itibaren de öğrenci ve veli görüşmelerini devam ettirdiklerini ifade eden Özkan, “Büyükşehir Belediyesi’nin Kurs Merkezleri’nde öğrencilere akademik eğitiminin yanında psikososyal açıdan da destek sağlıyoruz. Yüz yüze eğitime geçtik fakat online eğitimi de bırakmadık. Hala etütlerimiz ve bazı sözel derslerimiz online eğitimle destekleniyor. Hibrit bir eğitim sistemi uyguluyoruz” diye konuştu.
“Pandemi sürecinde de hiçbir dersimiz aksamadı”
Kurs merkezinde öğretmen ve öğrenciler ile bir aile ortamı kurulduğunu belirten Erdem Kafadağ, hedefinin Mersin Üniversitesi Eczacılık Fakültesi olduğunu söyledi. Kafadağ, “Eğitim ortamı çok iyi. Bu zorlu pandemi sürecinde de hiçbir dersimiz aksamadı. Online olsun, yüz yüze eğitim olsun her zaman derslerimiz devam etti. O yüzden çok şanslıyız diyebilirim. Online eğitimde daha çok görüntü üzerine gidiliyor. Yüz yüze de daha çok soru çözümü yapıyoruz. Vahap Seçer Başkanımız gençlere her zaman öncelik verdiği için bu eğitimde de verdiği önemi normal buluyoruz” dedi.
“Mersin’de eğitimde fırsat eşitliği bence şu an tam bir şekilde uygulanıyor”
Eğitim kadrosunun özverili yaklaşımlarından söz ederek konuşmasına başlayan Enes Kılıç, “Buradaki eğitim-öğretim gerçekten çok iyi. Öğretmenlerimiz olsun, rehberlik servisi olsun hepimizle teker teker ilgileniyorlar. Çok memnunuz hepsinden. Sene başında çok endişeliydim. Tüm öğretmenlerimiz bize bu konuda hep yardımcı oldu. Sadece ders için değil, her anlamda bize çok yardımcı oldular. Bu imkandan faydalandığımdan dolayı çok mutluyum. Gerçekten Mersin’de eğitimde fırsat eşitliği bence şu an tam bir şekilde uygulanıyor. Benim hedefim Cerrahpaşa Tıp Fakültesi” diye konuştu.
“Denemeler sık oluyor, sorular da bayağı iyi”
Öğretmenlerin kendilerine yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Mert Aygün, “Bire bir plan yapıyoruz. Online eğitimde biraz temel aldım. Yüz yüze eğitime geçince daha verimli oldu. Denemeler daha sık oluyor, sorular da bayağı iyi. Hedefim Tıp Fakültesi” dedi.
“Normal eğitim kurumlarından daha önde bana göre”
Melis Eralıcıoğlu, kurs merkezinin eğitim kadrosunun çok başarılı olduğunu vurgulayarak İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanmak istediğini kaydetti. Eralıcıoğlu, “Büyükşehir Belediyesi normal eğitim kurumlarından daha önde bana göre. Çünkü kurumumuzdaki öğretmenler gerçekten özenle seçilip gelmiş” diye konuştu.
|