ÇBK Belçikalı rakibine geçit vermedi

Tarih: 1 Mart 2023 Çarşamba 22:41

FIBA Kadınlar EuroLeague’de Çukurova Basketbol (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, parkede konuk ettiği Kangoeroes Mechelen’i 69-62 yendi.

Salon: Servet Tazegül

Hakemler: Vladimir Jevtovic, Stylianons Simeonidis, Alakbar Hasanov.

Çukurova Basketbol Kulubü Mersin Yenişehir Belediyesi: Asena Yalçın, Gamze Takmaz, Laura Comelius 12, Sinem Ataş 9, Elizabeth Williams 14, Chelsea Gray, 8, Quanitra Hollingsworth, Tiffany Hayes 19, Aleksandra Crvendakic 8, 

Kangeoroes Basket Mechelen (KBM) : Lisa Berkani 20, Eve Van Gils 3, Renee Denys, Ziomara Morrison 12, Laure Resimont 6, Heleen Nauwelaers, Kyra Bruyndonck, Amalia Rembiszewsma 9, Morgan Bertsch 12

1. periyot: 18-18
İlk Yarı : 39-31 
3. periyot: 56-45

FIBA Kadınlar EuroLeague B Grubu 14'ncü haftasında Çukurova Basketbol (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, Servet Tazegül Spor Salonu'nda Belçikalı Kangeoroes Basket Mechelen konuk ett.
ÇBK'nın Laura Cormelius, Elizabeth Williams, Chelsea Gray, Tiffany Hayes, Alexandra Crvendakic ilk beşi ile çıktığı parkede maça başlamadan önce 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybedenler ve yaralılar için her iki takımda saygı duruşunda bulundu.
Hakem Vladimir Jevtovic'in düdüğü ile ile maça istediği gibi başlayan Çukurova ekibi 10-6 lık seri yakalayarak üstünlük sağladı fakat Kangoeroes takımı hemen toparlanmasıcile ilk periyod 18-18 eşitlik ile bitti.
İkinci periyotta da ÇBK tempolu başladı. Chelsea ve Hayes ile kritik sayılar bularak 8-0 lık seri yakaladı ve ilk yarıyı 8 sayı farkla 39-31 önde kapattı.  
İkinci yarıya kaldığı yerden dolu dizgin devam eden ÇBK Cormelius, Williams, Hayes üçlüsü ile 3.periyodun başında 8-0 lık seri yakaladı ,rakibine öne geçme fırsatı vermedi ve 3'üncü devreyi 56-45 önde bitirdi. 
Son periyoda fırtına gibi giren ÇBK 4'üncü çeyreğin ortalarına doğru 13 sayı fark ile ezici üstünlüğünü parkeye yansıttı. Hücumda istediği gibi oynayan Çukurova savunma da ise Elizabeth Williams pota altını rakibe kapattı ve 4 blok ile kritik bir savunma performansına imza attı. Bitime 5 dakika kala Koç İniguez'e teknik faul çalındı ve bu olaydan sonra ÇBK tempo düşüşü yaşadı. Rakip takım toparlanınca farkı 7 sayıya kadar düşürdü. Son bölümde rakip takım bulduğu hızlı hücumları değerlendirmeyip top kayıpları yapınca Çukurova Basketbol ekibi maçı 69-62 Kazandı. 
ÇBK'da Tiffany Hayes 19 sayı 4 asist 1 top çalma ile yıldızlaşırken, Elizabeth Williams 14 sayı, Laura Cormelius 12 sayı, Sinem ataş 8 sayı, Chelsea Gray 8 sayı, Aleksandra Crvendakic 8 sayı ile maçı tamamladı.


Etiket: ÇukurovaBasketbolKulübü, ÇBK, Basketbol, Spor,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA