MESİAD’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı

Tarih: 21 Şubat 2023 Salı 12:03

MESİAD, Kahramanmaraş depremleri sonrası vatandaşların barınma ve yaşamak için akın ettiği kent için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan’a çağrıda bulundu.

 

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD), Kahramanmaraş depremleri sonrası vatandaşların barınma ve yaşamak için akın ettiği kent için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan'a çağrıda bulunarak, Mersin'in 12'inci il olarak devlet teşvikleri ve destekleri kapsamına alınmasını istedi. 
Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği, depremler nedeni ile yoğun göçün olduğu Mersin için Cumhurbaşkanı Reep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu. MESİAD'dan yapılan 'Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a çağrımızdır' başlılıklı çağırı açıklamasında, "6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş-Pazarcık 7.7 ve Elbistan 7.6 ile 20 Şubat Hatay 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde meydana deprem felaketlerinde 11 il doğrudan etkilenmiştir. Yaşanan felaket sonrasında konumu sebebi ile Mersin; depremden etkilenen misafirlerimizin nefes aldığı bölgenin 'Terminal Kenti' haline gelmiştir. Şu an kentimiz; 400 bin Suriyeli nüfusa ek olarak artarak devam eden 300 bin misafiri ağırlamaktadır. 11 ilimizde meydana gelen büyük felaketin ilk gününden itibaren deprem bölgesindeki afetzede misafirlerimiz ve önceden sığınmacıların geldiği Mersin’ de 12. İl olarak devlet teşvikleri ve destekleri kapsamında değerlendirilmelidir. Ayrıca kentimizin kalkınmada öncelikli iller arasına alınmasını arz etmekteyiz" dedi.
Açıklamanın devamında, Mersin'in aldığı göçler nedeni ile her anlamda yetersiz kalacağına dikkat çekilerek, şu görüşlere yer verildi:
"Tüm kentlerimiz gibi Mersin’imizde yaşanan yoğun misafir göçünün üstesinden gelebilmek için borçların ötelenmesi, il katkı paylarının mevcut nüfusa göre artırılması; depremzedeler, sığınmacılar ve yerli halkın ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Mersin projelerinin ve yatırımlarının hızlandırılması konusunda duyarlılığınızı biliyoruz. Aksi halde; Mersin aldığı göçler nedeniyle; alt yapı, barınma, içmesuyu, ulaşım, sağlık ve eğitim gibi hayati konularda yetersiz kalacaktır. Sizlerin duyarlı olduğunuzu biliyoruz. Kentimizi desteklemenizi saygılarımızla arz ederiz. Biriz, beraberiz. Geçmiş olsun Türkiye’ miz… Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği" 


Etiket: mersin, kahramanmaraş, hatay, antakya, deprem,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA