Hatay depremi, Mersin’de de hissedildi

Tarih: 20 Şubat 2023 Pazartesi 20:58

Hatay merkezli meydana gelen depremler Mersin’de de hissedilirken vatandaşlar kısa süreli panik ve korku yaşadı.

Hatay'in merkez Defne ve Samandağ ilçelerinde medyada gelen depremler Mersin’de de hissedilince vatandaşlar korku ve panikle kendini sokağa attı.

Afet ve Acil Durum Başkanlığı resmi sitesinde yer alan verilere göre depremler saat 20.00 itibari ile kendini hissetirdi. Mersin’de de hissedilen Hatay merkezli deprem nedeni ile vatandaşlar bulundukları evleri kısa sürede terk etti. İlk belirlemelere göre Mersin'de her hangi bir can ve mal kaybının olmadığı belirlenirken vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı. bulundukları kapalı alanlardan çıkarak açık alanlara akın etti.
AFAD UYARDI
AFAD'ın sosyal medya hesabı olan AFADBaskanlik'tan da açıklama geldi. Yapılan açıklamada. "Hatay’da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki depremler sonrasında, ilgili ekiplerimiz teyakkuz halinde olup gelen ihbarlara hızla müdahale edilmektedir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Vatandaşlarımızın, deniz seviyesinde 50 cm’e kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir" denildi.
UYARI KALDIRILDI
Bu arada AFADBaskanlik hesabından ikinci bir açıklama geldi. Yapılan açıklama da, "
Hatay merkezli meydana gelen depremlerin ardından  @Kandilli_info  uyarısı üzerine tedbir amaçlı verilen deniz seviyesi yükseltisine yönelik uyarı @Kandilli_info  ile yapılan değerlendirmeler sonucunda kaldırılmıştır" denildi


Etiket: kahramanmaraş, adıyaman, hatay, deprem,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA