Aykanat, Uşak ekibi eli boş gönderdi

Tarih: 5 Şubat 2023 Pazar 15:07

TB2L 12’nci haftasında Mersin temsilcisi Aykanat Spor, parkede karşılaştığı İlkler Şehri Uşak’ı 66-60 yendi

Salon: Edip Buran Spor Salonu

Aykanat Spor: Kerem Bulat 11, Mert Doğan 2, Burak Sarı 3, Bekir Sabri Karlı 4, Muhammed Emin Işık 1, Fatih Kızılca 11, Ömer Bes 14, Berkay Kansu, Merkay Kutlu 18, Efe Ceran 2. 

İlkler Şehri Uşak: Abdurrahman Aksu 8, Alperen İşçi 4, Yiğit Özovalı 7, Süleyman Yavaş 5, Kutay Göçen 4, Berke Baran Akçam 16, Çevik Çiftçi 4, Abdullah Göçlü 7, Murat Kağan Enlioğlu 5

1'nci Periyot:18-10
İlk yarı: 32-28
3'ncü Periyot: 47-48
Maç sonucu 66-60

TB2L Mersin temsilcisi Aykanat Spor maça Emin Işık, Fatih Kızılca, Ömer Bes, Berkay Kutlu, Efe Ceran ilk beşi ile başladı. Maça hızlı başlayan aykanat istediği oyunu sahaya yansıttı ve ilk periyodun başında 10-3 lük bir seri elde etti. Hücumda set oyununu etkili kullanan mersin ekibi ilk periyodu 18-10 önde kapattı. 2'inci periyoda aykanat Spor iyi başlasa da İlkler Şehri Uşak takımı hızlı hücumdan bulduğu sayılarla ve orta mesafe şutlarda isabeti yakalayınca maça ortak oldu ve farkın açılmasına izin vermese de Aykanat Spor ilk yarıyı 32-28 önde bitirdi. 3'üncü periyotta Aykanat top kayıpları, basit fauller ve hücumda bitiricilikte sorunlar yaşayınca ritmini kaybetti ve Uşak ekibi orta mesafe surlarda isabeti bulunca maçta üstünlüğü eline alarak 3'üncü periyodu 47-48 geride kapattı. 
Maçın son periyottun da Aykanat Spor baş antrenörü Halil Atlı aldığı 2 teknik faulun ardından sahadan çıkmak zorunda kaldı ve asistan koç Çağla Pastacı takımın yönetimini eline aldı.
Berkay Kutlu'nun kritik anlarda bulduğu isabetli şutlarla maça tekrar dahil olan Aykanat son dakikalarda hücumda etkili olan taraf oldu. Son bölümde rakibin faul hakkını doldurmasıyla birlikte faul atışlarını sayıya çevirdi ve maçtan 66-60 galip ayrılarak grup liderliğini sürdürdü. 
Aykanat Spor'da Berkay Kutlu 18 sayı, 6 ribaund, 4 asist ve 2 top çalma ile maçın yıldızı olurken Ömer Bes 14 sayı 8 ribaund, Fatih Kızılca 11 sayı 6 ribaund, Kerem Bulat 11 sayı, Bekir Karlı 4 sayı, Burak sarı 3 sayı, Mert Doğan 2 sayı, Efe Ceran 2 sayı ve Emin Işık 1 sayı ile maçı tamamladı.


Etiket: mersin, aykanatspor, basketbol, spor


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA