Orman köylüsüne UNDP desteği ile GES

Tarih: 21 Ocak 2023 Cumartesi 12:13

Mersin’in Mut ilçesinde 33 orman köylüsünün evinin çatısına Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı kapsamında güneş enerjisi panelleri kuruldu.


Mersin'in Mut ilçesinde orman köylüsü 33 ailenin evine çatısına Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde yürütülen 'Orman Köylerinde Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi için Sürdürülebilir Finans Mekanizması Projesi' kapsamında 1 milyon 576 bin 616 değerinde güneş enerjisi panellerinin kuruluma yapıldı.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından, Küresel Çevre Fonu (GEF) finans desteğiyle ve UNDP işbirliğinde yürütülen ‘Orman Köylerinde Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi için Sürdürülebilir Finans Mekanizması Projesi’nin (ORKÖY PV) uygulama çalışması Mersin’de ilk olarak Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Mut Orman İşletme Müdürlüğü sınırları dâhilinde bulunan Işıklar orman mahallesinde 33 ailenin çatısına güneş panellerinin kurulumu yapıldı.
Bu kapsamda toplam 1 milyon 576 bin 616 TL ödenekten 520 bin 283 TL Küresel Çevre Fonu (GEF) finans desteğiyle ve UNDP tarafından karşılanırken,1.056.332 TL ise Orman Genel Müdürlüğü ORKÖY Desteği ile gerçekleştirdiğini belirten Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın "Orman köylerinde farkındalık oluşturmak ve kendi elektrik ihtiyaçlarını karşılamak üzere 2023 yılında da sıfır faizli yüzde  20 hibeli 2 kw’lık gücünde şebekeye bağlı çatı tipi güneş enerjisinden elektrik üretimi (ŞEBGES) projesiyle orman köylülerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.


Etiket: mersin, mut, güneşenerjisi, ormanköylüsü,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA