ME.Ü’de yeni rektör Erol Yaşar

Tarih: 11 Ocak 2023 Çarşamba 10:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararname ile Mersin Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Erol Yaşar atandı.

Uzun yıllar Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde görev yapan Prof.Dr. Erol Yaşar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararname ile Mersin Üniversitesi Rektörlüğü'ne atadı. 

Prof. Dr. Erol Yaşar, atanma kararnamesinin yayınlanmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, " Şahsımı Mersin Üniversitesi Rektörlüğüne atayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve teklif eden YÖK Başkanımız Sayın Prof.Dr. Erol Özvar'a çok teşekkür ediyor, Rabbimden mahcup etmemesini ve üniversitemiz için hayırlı işler yapmayı diliyorum" dedi.

İşte Mersin Üniversitesi Rektörü Erol Yaşar hakkında merak edilenler...
KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?
Erol Yaşar, 25 Şubat 1969'da Erdemli'de dünyaya geldi. 1991 tarihinde Selçuk Üniversitesi Matematik bölümünü bitirdi. Daha sonra Ohio Üniversitesi'nde Matematik üzerine yüksek lisans yaptı. 
HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?
2006 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi'nde doktorasını yapan Erol Yaşar, 1992-1993 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde araştırma görevlisi, 1993-999 yılları arasında Muğla Sıtkı kocaman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak görev aldı. Daha sonra öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2008-2012 yılları arasında Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nde Yardımcı doçent olarak çalışan Yaşar, 2012-2018 tarihleri arasında doçent doktor olarak Mersin Üniversitesi'nde doçent doktor olarak görev aldı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA