Anka ve Miror’dan kokaine geçit yok

Tarih: 7 Ocak 2023 Cumartesi 09:59

Mersin’de narkotik köpekleri Anka ve Miror, uluslararası uyuşturucu kaçakçılığına geçit vermeyerek hassas burunları sayesinde 45 kilo kokainin yakalanmasını sağladı.

Mersin polisi, sürdürdüğü başaralı çalışma ile uluslararası uyuşturucu tacirlerine büyük bir darbe vurarak, patates yüklü konteynırda narkotik köpekleri Anka ve Miror'un desteğiyle yaptığı arama da 45 kilo kokain ele geçirdi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yurt dışından kentte yüklü miktarda uyuşturucunun geleceği bilgisini aldı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, çalışma başlattı. Uluslararası kaçakçılarının Belçika'dan yüklü miktarda uyuşturucunun sevkiyatın yapacağını belirleyerek fiziki ve teknik takip başlattı. Belçika'dan çıkan konteynır gemi ile önce Mısır'a oradan da Malta bandıralı başka bir gemiyle Mersin Limanı'na gönderildi.

Gemi insansız hava araçları ile takip eden ekipler, limana yanaşmasının ardından konteynırda arama yaptı. Resmi evraklarında içerisinde 'patates' yüklü olduğu bildirilen ve varış noktası Lübnan'ın Beyrut Limanı olan konteynırda, ekiplerin yanı sıra hassas burunlu narkotik köpeği Anka ve Miror vasıtasıyla yapılan aramada, soğutucu bölümüne gizlenmiş 37 paket halinde 45 kilo kokain ele geçirildi.

 


Etiket: mersin, polis, operasyon, narkotik,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA