İlyas Halil Öykü ödülü sonuçlandı

Tarih: 2 Ocak 2023 Pazartesi 16:41

Mersinli yazar ’İlyas Halil’ adını yaşatmak için düzenlenen ödüllü öykü yarışmasının kazananları belli olurken, ödüller önümüzdeki günlerde dağıtılacak.

Mersin Sanat Edebiyat Derneği tarafından Mersinli yazar 'İlyas Halil' adını yaşatmak, edebiyata yeni yazarlar kazandırmak amacıyla düzenlenen 'İlyas Halil Öykü Ödülü'  sonuçlandı. Başvuruları 30 Kasım 2022'de sona eren yarışma için Türkiye'nin 19 kentinde, 39 farklı merkezden 55 dosya gönderildi.
Yazar Nursel Duruel, Yazar Ali F. Bilir, Yazar Orhan Özdemir, Yazar Remzi Karabulut ve Özlem Demiralev'den oluşan seçici kurul beş eseri ödüle değer buldu.
Etkinlik, İlyas Halil'in ailesi; Josef Atat ve Iréne Halil ile Mersin Sanat Edebiyat Derneği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, İçel Sanat Kulübü, Mersin-Sokak Kitap ve Kahve Evi, Tarsus-Antik Sahaf  Kitabevi  tarafından desteklenirken, seçici kurulun seçtiği 15 öykü  bir kitapta yayınlaması planlanıyor.
Ödül töreni ise 13-15 Ocak 2023 tarihinde Mersin Edebiyat Festivali'nin ilk günü; 13 Ocak 2023 Cuma günü 17.30-18.30 arasında MBB Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşecek.
İlgililer, dereceye giren ilk beş öyküye ve yazarları hakkındaki bilgilere  'Mersin Sanat Edebiyat Dergis'nin  6'nci sayısından ve www.mersinsanatedebiyat.com adresinden ulaşabilir.
Yazar Nursel Duruel, Yazar Ali F. Bilir, Yazar Orhan Özdemir, Yazar Remzi Karabulut ve Özlem Demiralev'den oluşan seçici kurulun değerlendirmesine göre, Müge Ceyhan, 'Kokulu Silgi' adlı öyküsü ile birinci olurken, Öykü Levna Güngör, 'Beyaz Güller' ile 2'inci, Hüseyin Opruklu, 'Ustanın sırrı' ile 3'ncü oldu. Pınar Göçer 'Antikacı', Özge Burçak Öztürk Güven 'Tahterevalli ve Çilek Reçeli' adlı öyküsüyle mansiyon ödülüne layık görüldü.


Etiket: Mersin, İlyasHalil, Öykü, Yarışma,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA