Liseli çiftçilerden hasat

Tarih: 30 Aralık 2022 Cuma 10:48

Mersin’in Erdemli ilçesinde Tarım Lisesi’nin 2 dönümlük alana dikilen brokoli ve lahanaların hasadı öğrenciler ve protokol üyelerinin katılımı ile yapıldı.

Mersin'in Erdemli ilçesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde yer alan Tarım Meslek Lisesi öğrencileri Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü yerleşkesinde kendilerine tahsis edilen 2 dönümlük alana ektikleri lahana ve brokolinin hasadını yaptı. 
Hasada, Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu beraberinde, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Mustafa Ünlü, Tarım Meslek Lisesi Müdürü Mehmet Tekin, öğretmenler ve öğrenciler  katıldı.
Tarım Meslek Lisesi öğrencilerinin Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü ile 6 Ekim'de enstitü içinde kendilerine ayrılan bahçede ektikleri 6 bin kök lahana ve brokoli fidesinin hasadının gerçekleştirildiği etkinlikte konuşan Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, "Öğrencilerimizin mesleki eğitimde nitelikli bir eğitim almaları istihdam olanaklarından yararlanmaları ve mesleklerini kalifiye olarak sürdürmeleri açısından çok önemli. Doğayla iç içe olduğumuz bugün öğrencilerimizle brokoli fidelerinin hasadını gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin elleriyle diktikleri fideleri toplarken ki mutlulukları görülmeye değerdi. Emeği geçen tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.


Etiket: mersin, erdemli, tarımlisesi, hasat,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA