Don Kişot prömiyerle geliyor

Tarih: 21 Aralık 2022 Çarşamba 21:39

Mersin Devlet Opera ve Balesi, hazırlıklarını uzun zamandır sürdürdüğü Don Kişot Balesi’ni prömiyerle sahneleyecek.

Mersin Devlet Opera ve Balesi, Orta Çağ şövalye hikayelerine saplantı derecesinde meraklı olan Don Kişot'un yaşamını konu alan bale eserinin çalışmalarını tamamlayarak sanatseverlerle buluşturuyor.
Eser, 22 Aralık Perşembe günü saat 20.00'de Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sahneleniyor. Orkestra şefliğini Rustam Rahmedov'un üstlendiği eserin koreografisinde Nugzar Magalashvili imzası taşıyor. Düzenlemesini yaparak sahneye ise Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü Serbülent Biçer, Ender Üçdemir ile taşıyor.
Eser de, Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin bale bölümünün deneyimli sanatçıları Yukiko Ito, Risa Ochiai, Burak S. Cebeci, Y. Ozan Demirbaş, Nazarke Akhmet, Meltem Ayar, Tutku Barın, Tugay Ak, Niyazi Cingöz, Cem Çilingir, Yuji Shimizu, Nino Svimonishvili, Tarkan Günal, Önem Özden, Nihat Er, Cenk Güner, Ahmet Demirci, Tolga Ergen, B. Hasan Aksoy, Göksel Toker dönüşümlü olarak rol alacak.
Dekor-kostüm tasarımını Hatice Kaptı'nın üstlendiği eserin ışık tasarımını Tarı Deniz, video-projeksiyonunu ise Umut Özdemir üstleniyor.
Eser, 24 Aralık Cumartesi günü saat 20.00'de Mersin Kültür Merkezi'nde yeniden sahnelenecek.


Etiket: Mersin, opera, bale, donkişot, sanatkültür,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA