Şen Dul’a ilgi

Tarih: 19 Aralık 2022 Pazartesi 11:14

Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin sahneye taşıdığı Şen Dul opereti büyük ilgi gördü.

Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin geçtiğimiz aylarda prömiyerini yaptığı Şen Dul Opereti'nin temsilleri sanatseverlerden büyük ilgi görüyor.

Franz Lehar’ın unutulmaz eseri 'Şen Dul Opereti' Mersin Devlet Opera ve Balesi Opera Sahnesi'nde sahelendi. Rejisörlüğünü Melih Öztürk’ün yaptığı eserin orkestra şefi Rustam Rahmedov ve Aytuğ Ülgen, koreografı Berna Turhan İleri, koro şefi ise Anıl Aydın üstlendi.

Ölen Kocasından kalan serveti nedeniyle çevresindeki erkeklerin gözdesi haline gelen Hanna Glawari seçimini kimden yana kullanacaktır? Dünya operet repertuvarının saheserleri arasında olan eserde Hanna Glawari’yi Şebnem Ağrıdağ Kışlalı ve Ayşegül Devrim Dinçer; Danilo Danilovitsch’yi ise Hakan Aysev, Zafer Erdaş, Korhan Dinçer dönüşümlü olarak canlandırıyor.

Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, Korosu ve Bale Sanatçılarının birlikte sahnelediği 'Şen Dul Opereti'nin dekor tasarımı Adnan Öngün, kostümü Osman Şengezer, ışık tasarımı Tarı Deniz’ imzası taşıyor. 

MDOB, Şen Dul Opereti'ni izleyemenler için eseri 21 Ocak Cumartesi günü yeniden sahleyecek.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA