Valilik afet uyarısı yaptı, veliler tatil istedi

Tarih: 13 Aralık 2022 Salı 17:07

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mersin için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında velilerde okulların tatil edilmesini talep etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunurken Mersin Valiliği'de twitter'teki hesabında duyuru yaptı. Mersin Valiliği'nden yapılan duyurunun ardından veliler de paylaşımı alıntılayarak çocuklar için okul tatili istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan en son değerlendirmelere göre sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. AFAD'ın da mesaj yolu ile birçok kişiye duyuru yapması ile Mersin Valiliği de sosyal medya hesaplarından durumu paylaştı. Bunun üzerine twitter kullanıcıları da Mersin Valiliği'nin uyarı mesajının altına çocuklar için okulların tatil edilip edilmeyeceğini sordu.
 
Bu arada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son değerlendirmelere göre, 14 Aralık 2022 Çarşamba günü Doğu Akdeniz'de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; sabah saatlirenden itibaren Mersin ve çevrelerinde, kıyı kesimlerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda; sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması da istedi. 


Etiket: mersin, yağış, uyarı,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA