Bu sergi ve gösteri çok konuşulacak

Tarih: 9 Aralık 2022 Cuma 17:17

Mersin Fotoğraf Derneği’nin 8 ay süren ’Işık, gölge, siluet Atölyesi’nin tamamlanmasının ardından fotoğraf sergisi, gösterisi ve söyleşisi yapıldı.

Mersin Fotoğraf Derneği’nin Adem Karakaya eğitmenliğini üstlendiği 'Işık, gölge, siluet Atölyesi' tamamlanırken, kursiyerler muhteşem bir etkinlikle hünerlerini sergiledi.
'Işık, gölge, siluet Atölyesi'nin tamamlanmasının ardından sergi, gösterisi ve söyleşisi de Mersin Fotoğraf Derneği'nde yapıldı. Pukka Çikolata, Diş hekimi Onur Saral, Avukat Deniz Karakaya'nın sponsorluğundaki etkinlik, yoğun ilgi nedeni ile 2 kez tekrarlanırken fotoğraf severlerden tam not aldı.
8 aylık atölye kapsamında fotoğraflar Mersin, Tarsus ve Adana'nın yazı sıras İstanbul, Beyrut'ta da çekilirken sergi ve gösteri de Azize Bulut, Erkan Kuzu, Ersay Özkara, Gökhan Güleçoğlu, Hamza Erol, Kural Kurt, Mehmet Nasuhoğulları, Melahat Ünel, Metin Gönen, Muhitten Özücoşkun, Müjgan Güvercinci, Ömer Acıoğlu, Selman Koçaş ve Ümit Tekin'in çektiği birbirinden farklı fotoğraflar yer aldı. 

Etkinliğin açılışında konuşan Mersin Fotoğraf Derneği Başkanı Hayrettin Kırdı, derneğin fotoğraf üretimi, sanatsal estetik, sokak fotoğrafçılığı anlamında başarısından söz etti. Başkan Kırdı, konuşmasının devamında, Mersin'in bu gününü resmetmenin önemini ve geleceğe güzel bir anı miras olarak aktarılacağını ve geriye dönüp bakıldığında 60'lardaki, 70'lerdeki fotoğraflara bakılma hissiyatı vereceğini dile getirdi. Kırdı, 8 ay süren atölye çalışmasının nedeni ile eğitmen Adem Karakaya'ya teşekkür ederek,  başarısını ve kalitesinin tamamlanan proje ile örtüştüğünü söyledi.

Atölye eğitmeni ve sorumlusu Adem Karakaya ise, atölyede neler yapıldığını, teorik ve pratik uygulamalı çekimleri nasıl yaptıklarından kursiyerlere verilen eğitimlerden sonra sahaya çıkıp fotoğrafları çektiklerini ve fotoğrafların çekim tekniklerinden bahsetti. Karakaya, ışık gölge ve siluetin aslında hem zor hem de kolay bir alan olduğunu dikkat çekerek, 8 ay boyunca hem grup halinde, hem de bireysel olarak fotoğraflar çektiklerini sözlerine ekledi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA