Rigoletto büyüledi

Tarih: 8 Aralık 2022 Perşembe 23:12

Mersin Devlet Opera ve Balesi, Giuseppe Verdi’nin başyapıtı olarak bilinen ’Rigoletto Operası’nı sahnelerken sanatseverlerden tam not aldı.

 Mersin Devlet Opera ve Balesi, Giuseppe Verdi’nin başyapıtı olarak anılan 'Rigoletto' Operası'nın Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde gerçekleştirdi.

Orkestra şefliğini Rustam Rahmedov, rejisini Kenan Korbek, koro şefliğini Anıl Aydın, dekor ve kostüm tasarımını Özlem Topuz, koreografisi Berna Turhan İleri ve ışık tasarımını ise Tarı Deniz'in üstlendiği eserde Caner Akgün, Hale Soner Kekeç, Soner Bülent Bezdüz, Hasar Berk, Nihan Çetin, Aydın, Dilara Yanar, Viktoriia Medunka, Ayşe Tamara erdem, Mahmut Uğur Nas rol aldı.

Mersin Devlet Opera ve Balesi solistleri, orkestrası ve korusu ile birlikte görev aldığı eserin konusu kısaca şöyle; kambur saray soytarısı Rigoletto'nun herkesten sakındığı ve hayatta tek varlığı olan kızı Gilda, çapkın Mantua Dükü'ne âşık olur. Bunu fırsat bilen dük Gilda'ya sahip olur. Rigoletto, bunu kabullenemez ve öç almaya karar verir. Gilda, sevgilisinin hayatını kurtarmak için kendisini kurban eder ve dükü öldürmeye karar veren babasının kolları arasında can verir.


Etiket: mersin, opera, rigoletto,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA