Mersin’de, hobi olarak başladığı gümüş takı işlemeciliğinde kısa sürede ustalaşan Nergiz Sevim, şimdilerde eğitmen olarak görev yapıyor.
Hobi olarak başladığı kurslarda kendini geliştirip 2 yıl içinde ‘Usta Öğretici Belgesi’ alan Gümüş Takı İşlemeciliği Eğitmeni Nergiz Sevim, kuyumculuk işleme tekniği alanında bir uzman haline geldi. Akdeniz Belediyesi Karaduvar Mahallesi Kültür Evi’nin kursiyerlerine de gümüş ve bakır işlemeciliği kursu veren Sevim, başarı hikâyesini anlattı.
Akdeniz Belediyesi Karaduvar Mahalle Kültür Evi’nde verilen kuyumculuk işleme, takı ve tasarım kurslarına mahalleli 40 kursiyer kadın katılıyor. Kadınlar, eğiticiler gözetiminde farklı tekniklerle ilgi çekici rengârenk takılar yapmayı öğreniyor. Kültür Evi’nde verilen kurslara katılan kadınlara kuyumculuk, gümüş ve bakır işlemeciliği eğitimi veren usta öğreticilerden biri de Nergiz Sevim.
"TÜM TEKNİKLERDE KENDİMİ GELİŞTİRDİM"
Hobi olarak 2010 yılında başladığı mesleğe devam edip kendini eğiterek ve farklı alanlarda geliştirerek 2012 yılında eğitmenliğe başladığını söyleyen Nergiz Sevim, kadınlara örnek olacak başarı hikâyesini paylaştı. Akdeniz Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu’nda usta öğreticilik yaptığını belirten Sevim; "Trabzon hasırı ve Trabzon kazağı, telkâri… Bütün bu ürünler kendi eserlerim. 10 yıldır bu işi yapıyorum ve tüm tekniklerde kendimi geliştirdim. Değerli öğrencilerimle devam ettirdiğim kursumuzda da eğitimler veriyorum. Farklı ürün ve farklı teknikler kullanarak yılsonu sergilerinde, festivallerde yaptığımız işleri sergileyip satış yapmaya da çalışıyoruz" dedi.
"GÜMÜŞ VE BAKIR İŞLEMECİLİĞİ YAPIYORUZ"
Sevim; Akdeniz Belediyesi tarafından sağlanan imkânlarla bugünlerde Karaduvar Mahallesi Kültür Evi’nde verilen kurslara katılan kadınlara da eğitim verdiğini ifade ederek; "Ben de bugün burada yine aynı işi öğrencilerime öğretmeye, onların yapabileceği farklı ürünler ortaya çıkarmaya çalışıyorum. Öncelikli amacımız, kendimizi daha çok geliştirmek, ardından da bu ürünleri satışa sunmak. Kursumuz, kuyumculuk teknolojisi alanında. Kuyumcuların yapmış olduğu tüm teknikleri kullanarak değerli madenleri, altın dışında; tabi olsa onu da yaparız ama gümüş ve bakır olarak madenleri istediğimiz şekilde örüp model olarak tasarlayabiliyoruz" diye konuştu.
"KURSİYER KADINLARA ÖNEMLE TAVSİYE EDERİM"
Geçmişte 2 yıl boyunca kursiyerlik, ondan sonra bu işin usta eğiticiliğini yaptığını ve 10 yıldır mesleği sürdürdüğünü kaydeden Nergiz Sevim; "Kursiyer arkadaşlarıma da önemle ve canı gönülden tavsiye ederim. Verdiğimiz belgeler çok kıymetli. Ben bu belgeler sayesinde usta öğreticilik yapıyorum. Akdeniz Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Gültak’a, bizlere yardımcı olup önayak olması, ürettiğimiz ürünleri de festival ve sergilerde satışa sunmamıza verdiği desteği için teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Karaduvar Mahallesi Kültür Evi’nde verilen kuyumculuk işleme ve takı-tasarım kurslarına katılan mahalleli kadınlar da kendileri kurs alırken, çocuklarını da yine kültür evi bünyesindeki kreşe gönül rahatlığıyla bıraktıklarını ifade ederek, kendilerine bu imkânı sağlayan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’a, eğitmenlerine ve Kültür Evi personeline teşekkürlerini dile getirdi.
|