Hırsızlık çetesi Mersin polisinden kaçamadı

Tarih: 19 Kasım 2022 Cumartesi 22:29

Mersin’de filmlere konu olacak hırsızlık olayının şüphelileri polisin başarılı çalışması sonucu yakalanarak adalete teslim edildi.

 

Mersin'de ev almak için bir banka şubesinden 1 milyon 700 bin lira çeken bir kişi, aralarında emlak ofisinin de çalışanlarının bulunduğu  hırsızlık şebekesinin ağına düşünde polisin sürdürdüğü başarılı çalışma ile yakalanarak gözaltına alındı.
Mersin Emniyet Müdürlüğü Erdemli ilçesinde yaşanan organize hırsızlık olayı ile ilgili olarak açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, Mersin'in merkez Mezitli ilçesine bağlı Tece Mahallesi'nde ev almak için Erdemli ilçesinde bir banka şubesinden 1.700.000 TL kredi çekip anlaştığı emlakçının aracıyla tapu dairesine gitmek isteyen A.K., çeşitli bahanelerle emlak ofisine götüren emlakçı ve suç ortakları tarafından güven yaratılarak araçta bıraktırdıkları 1 milyon lira plakasını çamurla kapattılan başka bir araçla gelenler tarafından çalındı. Olayın bildirilmesinin ardından Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerimizin güvenlik kameralarını incelemesi sonucunda A.C. ve G.S. emlak çalışanlarının hırsızlık şüphelileri ile daha önceden irtibatlı olduğu ve emlak çalışanı olan A.C.'nin hırsızlık olayının gerçekleştiği aracın kapı kilitlerini uzaktan kumanda ile açtığı, olayı E.D.B. isimli şüpheli şahsın gerçekleştirdiğini, araçta bekleyen B.M.) ve A.C.C. ile birlikte olay yerinden kaçtıkları tespit etti. 
Araştırmalarını titizlikle gerçekleştiren ekipleri olayı gerçekleştiren şahısların çaldıkları parayı ormanlık alana ticari taksi ile gelen A.M.'ye vererek oradan farklı bir ticari taksi kaçtıklarını belirlendi. A.M.'nin ise aldığı paraları ticari taksi ile gezerek farklı farklı kuyumculara dağıtarak kuyumculardan farklı kişilerin paraları almasını sağlayarak, D.M.'nin eşine kuyumculardan altınlar aldığının ortaya çıkardı. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri olaya karıştıkları tespit edilen B.M., D.M., E.D.B., İ.K., A.C. ve G.S.'yi saklandıkları yerlere yapılan eş zamanlı operasyon yaptı. Düzenlenen operasyonda yakalanarak gözaltına alınan şüphelilerle birlikte çalınan paranın bir kısmı ele geçirilerek A.K.'ye teslim edildi.
Soruşturmanın tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerde D.M. adli kontrol şartıyla serbest kalırken, B.M, A.C, G. S, İ.K ve E.D.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Etiket: Mersin, Erdemli, polis, hırsızlık.


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA