MHP’li Kılavuz: Mersin turizmde marka bir şehir haline getirilmelidir

Tarih: 18 Kasım 2022 Cuma 13:39

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Mersin’in önemli bir turizm potansiyeli olduğuna dikkat çekerek, bu zenginliğin ön plana çıkarılması için gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Mersin'in önemli bir turizm potansiyeli olduğunu dile getiren Kılavuz, "Ülkemizin turizmdeki parlayan yıldızı Mersin'i, Ulusal ve Uluslararası düzeyde bir marka haline getirmek, hem Mersin'imize hem de Ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sunacaktır" dedi.

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmelerine devam edilen Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçe görüşmelerinde konuşma gerçekleştirdi. Konuşmada, Mersin’in önemli bir turizm potansiyeli olduğunu dile getiren Kılavuz, "Ülkemizin turizmdeki parlayan yıldızı Mersin’imizi, ulusal ve uluslararası düzeyde bir marka haline getirmek hem Mersin’e hem de ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sunacaktır. Akdeniz’in incisi, ülkemizin göz bebeği, cennetten bir köşe olan Mersin’imiz, 321 kilometrelik sahil şeridi, masmavi denizi, eşsiz koyları, sırtını yasladığı heybetli Toros dağları, doğal güzellikleri, inanç turizmi ve tarihsel zenginlikleri ile gerçek bir kültür ve turizm kentidir. Ülkemizin turizm başkenti olma yolunda ilerleyen Mersin’imiz, deniz, spor, yayla, kültür gibi çok yönlü turizm faaliyetlerinin aktif olarak yapılabileceği potansiyele sahiptir. Ülkemizin turizmdeki parlayan yıldızı Mersin’imizi, Ulusal ve Uluslararası düzeyde bir marka haline getirmek, hem Mersin’imize hem de Ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sunacaktır.
Mersin'e yönelik turizm yatırımların artırılması, yatırımcılara destek ve teşviklerin sürdürülerek tanıtım çalışmalarının artırılması yerinde olacaktır" dedi.
Milletvekili Kılavuz, Mersin için ulusal ve uluslararası alanda tanıtıma önem verilmesini gerektiğine dikkat çekerek, "Cennet-Cehennem'inden Kızkalesi’ne, ören yerlerinden tarihi kalelerine, şelalelerinden antik kentlerine açık hava müzesini andıran Mersin'e yönelik yatırımların artırılması, yatırımcılara destek ve teşviklerin sürdürülerek tanıtım çalışmalarının artırılması yerinde olacaktır. Özellikle bulunduğu coğrafi konum nedeniyle dört mevsim turist ağırlayabilme potansiyeline sahip olan şehrimizde sanatsal, kültürel, sportif, akademik turizm imkânlarının geliştirilmesi Mersinimizi turizmin hemen her alanında marka bir şehir haline getirecektir. Tarsus-Kazanlı Projesi Sadece Tarsus ve Mersin’e değil, Türk turizmine de önemli katkılar sunacaktır. Bunun yanı sıra Kazanlı’dan başlayıp, Seyhan Nehri’nin denize döküldüğü yere kadar olan bölgede, 17 bin dönümlük arazide yapılması planlanan, Tarsus-Kazanlı Turizm projesi Mersin’imizin, bir turizm merkezi olması için önemli yatırımlardan biridir. Tarsus-Kazanlı projesi sadece Tarsus ve Mersin’e değil, Türk turizmine de önemli katkılar sunacaktır. Mersin’imizi bölgesinin cazibe merkezi haline getirecek karboğazı turizm projesinin tamamlanması talep ve beklentiler arasındadır.Karboğazı Turizm Merkezi 3 bin 500 metreye kadar uzanan büyük bir pistiyle, Alp disiplinine uygun bu pistin yanında 6 farklı yatay ve dikey boyutta küçük pistle, çocuk ve yetişkinlerin rahatlıkla kayak ve kış sporları yapabileceği, Dünya’nın sayılı kayak merkezlerinden birisi olacak, Mersin’imizi bölgesinin cazibe merkezi haline getirecektir. Karboğazı Turizm projesinin tamamlanması talep ve beklentiler arasındadır"" diye konuştu.


Etiket: Mersin, Turizm, Olcay Kılavuz,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA