Koca: Çocuklarımızı çağın gereklerine göre yetiştireceğiz

Tarih: 4 Kasım 2022 Cuma 10:28

Mersin’de Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, ’Atölye Tadında Buluşmalar, Kimya Teknolojisi Alanı Etkinliği’ne katılırken, gençlerin çağın gereklerine göre yetiştirmek gerektiğini söyledi.

Mersin Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, mesleki ve teknik eğitimin Türkiye'nin geleceğini için önemli bir konu olduğunu dile getirerek, amaçlarının çocukların-gençlerin çağın gereklerine uygun şekilde yetişmeleri, bilimde, teknolojide, sanayide, sporda, sanatta öncü olmalarının önünün açılcağını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Toroslar Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen 'Atölye Tadında Buluşmalar, Kimya Teknolojisi Alanı Etkinliği'ne katıldı. Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören 33 öğrencinin sektör temsilcileriyle bir araya geldiği etkinlikte Adem Koca, "Biz Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü olarak "Proje Şehri Mersin" diyerek evlatlarımızın geleceği için tüm birimlerimizle, tüm kurumlarımızla, kentimizin tüm bileşenleriyle iş birliği halinde bir yola çıktık. En büyük amacımız çocuklarımızın çağın gereklerine uygun şekilde yetişmeleri, bilimde, teknolojide, sanayide, sporda, sanatta öncü olmaları, gelecek yüzyıla, emin adımlarla, güvenle ilerlemeleri ve kendilerini geliştirdikleri alanlarda istihdam olanaklarından azami derecede faydalanmalarıdır. Bakanlığımızın da üzerinde önemle durduğu gibi mesleki eğitim alan evlatlarımız, istihdam alanlarında sektör temsilcileriyle bir araya gelerek, uzmanlıklarını geliştirmekte ve geleceğe emin adımlarla yürümektedirler. Bu projede de Bakanlığımızın vizyonuna uygun olarak mesleki ve teknik liselerde öğrenim gören öğrencilerimiz, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda sektör temsilcileri ile bir araya getirerek eğitimin sosyal ve sektörel entegrasyonunun sağlanması amaçlanmaktadır. Projenin başarıyla sürdürülmesini temenni ediyor, projede emeği geçen tüm sektör temsilcilerimize, bugün burada konuşmalarını yaparak çok değerli bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşan tüm konuşmacılara, tüm meslektaşlarıma, geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimize en kalbi duygularımla teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.
Projede tematik olarak belirlen 7 ana alana yönelik 7 mesleki ve teknik eğitim okulunda öncelikle atölye imkânları göz önüne alınarak Mersin Atölye Tadında Buluşmalar adlı etkinlik serisi yapılacak.


Etiket: Mersin, Milli Eğitim, Adem Koca,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA