MFD’de 35’nci yılını muhteşem bir sergi ile kutladı

Tarih: 26 Ekim 2022 Çarşamba 16:12

Mersin Fotoğraf Derneği 35’nci kuruluş yıl dönümünü üyelerinin fotoğraflarından oluşan bir serginin açılışı ile kutladı.

Mersin'in en köklü sivil toplum örgütü olan Mersin Fotoğraf Derneği (MFD) 35'inci yıl dönümünü nedeni ile açılan 52 fotoğraflık 'Mersin'in Doğal ve Kültürel Zenginlikleri MFD 35'inci Yıl Üye Fotoğrafları Sergisi büyük ilgi gördü.
Serginin açılışı, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda gerçekleşti. Açılışa, Yenişehir Belediyesi Başkanı Abdullah Özyiğit, dünya ünlü Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, Mersin Fotoğraf Derneği Başkanı Hayrettin Kırdı, dernek üyeleri ile davetliler katıldı.
Sergi de, Mehmet Çalışkan, Mustafa Öztürk, Sevgi Gökay, Hamza Erol, Savaş Varlısoydaş, Fazilet Kodaz, Semiha Kaynar, Musa Alpaslan, Eyüp Sacid Eker, Hacı Süleyman Kılıç, Erkan Kuzu, Hayrettin Kırdı, Yıldız Özlütaş Tutal, Kemal Tekin, Metin Gönen, Umit Tekin, Sevinç Döndü Dinçer, Servet Kutsi Karabıyık, Levent Rastgeldi, Fatma Beyza Yalçın, Turan Sezer, Mustafa Sümen, Recep Göçer, Abdulla Sert, Musa Kazım Cıncık, Selda Önen, Adem Karakaya, Erol Özer, Şemi Ayatar, Müzehher Önal, Katibe Yücesoy, Ahmet Yenmez, Gülseren Büyükköse, Mustafa Şahbaz, Mehmet Nasuhoğulları, Sezin Gökgün, İbrahim Çuban, Onur Yalçın Saral, Murat Necmi Durukan, Haluk Seçilmiş, Haluk Kenan Bezikoğlu, Cem Hasanoğlu, Gökhan Şen, Metin Birincioğlu, Emre Tura, Ayşe Arslan Kızıl, Kıymet Gündoğdu, Zafer Özer, Sevtap İnal, Ömer Acıoğlu ve Zülfü Gül, Mustafa Ercan'ın çektiği fotoğraflar yer alıyor.
Kentin doğa, kültür ve yaşamını konula alan serginin açılışında konuşan Mersin Fotoğra Derneği Başkanı Hayrettin Kırdı, derneğin 1987 yılında Selami Türk, Fevzi Eryılmaz, Bülent Akbaş, Mesut Görmek, Ateş Dövücü, İhsan Caferi ve Muzaffer Tunca tarafından kurulduğuna dikkat çekerek, " Hali hazırda 200'e yakın üyesi bulunan derneğimiz bugüne kadar 8 uluslararası fotoğraf yarışması yaptı. İlk dijital fotoğraf yarışmasını Türkiye'de yapan derneğimizin faaliyetleri kapsamında; üyelerimiz için düzenli olarak fotoğraf gezileri yapıyoruz. 2013 yılında aldığımız dernek binasında yaz ayları hariç her salı perşembe fotoğraf gösterileri sergiler ve film gösterimi gerçekleştiriyoruz. Dernek için tüm etkinliklerimiz herkese açık ve ücretsizdir. Bugüne kadar Mersin'de fotoğraf severler için temel fotoğraf eğitimi yüzden fazla eğitim verildi ve verilmeye devam edecek. Derneğimizin kapıları, fotoğraf sevenlere ve gönül verenlere her zaman açıktır" dedi.
Sergiyi gezen ünlü Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, sanatın her alanın toplum için önemli ve değerli olduğunu, sergiden tüm fotoğrafların ayrı bir emek içerdiğini dile getirerek ortaya başarılı bir projenin çıktığını söyledi.
Konuşmanın ardından sergiyi gezen Yenişehir Belediye Başkanı Özyiğit, fotoğrafları tek tek inceleyerek çekenlerden bilgi alarak, Mersin Fotoğraf Derneği yönetiminden 'Mersin Yenişehir'de Sonbahar' konulu bir yarışma düzenlenmesi için destek istedi.

 


Etiket: Mersin, MFD, Sergi, Hayrettin Kırdı,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA