Kitap Fuarı, kitap kurtları için kapılarını açtı

Tarih: 23 Ekim 2022 Pazar 16:18

Mersin CNR Kitap Fuarı kapılarını açarken kitap severleri de büyük bir heyecan sardı.
Son yıllarda Mersinli kitap severlerin ilgi odağı olması nedeni ile 7'nci yılını ulaşan CNR Kitap Fuarı kapılarını açarak hem okuyucuyu hem de meraklıları ağırlayacak.
Bu yıl yedincisi düzenlenen, CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından; Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Yenişehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ve KOSGEB desteği ile düzenlenen ve yaklaşık 100 kitapevinin katılımıyla 22 – 30 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 7. Mersin CNR Kitap Fuarının açılışı Vali Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi, Ak Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Abdulhamit İzol, Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, CNR Holding Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik’in katılımıyla gerçekleştirildi.
Vali Ali Hamza Pehlivan açılışta yaptığı konuşmada, "Kitap fuarımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bütün konuşmalarda, kitap okumanın önemi vurgulandı. Kitabın önemini, kitap okumanın kıymetini ne kadar uzun anlatsak belki de yetersiz kalır. Kitap, gerçekten zihnimizi ve yolumuzu aydınlatan kaynaktır. Kitabın hayatımızın her anında hangi yaşta olursak olalım yanı başımızda durması,bulunması gerekir. Başucu kitabımız bazen evde, bazen seyahat ederken çantamızda bize eşlik edebilir. Kitap size adeta bir dünyanın kapısını açar; o kapıdan içeri girmenizi ister. O kapıyı araladığınızda aydınlanırsınız. Kitapları okudukça da aslında nasıl büyük bir deryanın içinde olduğunuzu idrak edersiniz. O yüzden bilinen bir söz vardır: "Bir kitabı okuyan çok şey bildiğini, on kitap okuyan bir şeyler bildiğini, yüz kitap okuyan hiçbir şey bilmediğini anlar." denilir. Buradaki mana şudur. Okudukça yeni parantezler açarsınız" dedi.
Vali Pehlivan, kendisinin de iyi bir okur olduğunu bu nedenle de görev yaptığı yerlerde kitap okumayı teşvik eden kampanyalara destek verdiğini ifade ederek, Mersin'de de  'Yol Arkadaşınız Kitap Olsun' projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Vali Pehlivan, "Mersin' de bu kampanyayı uyguluyoruz, uygulayacağız. Gerek otobüsle,trenle,uçakla,gemiyle seyahat ederken gerekse genel olarak hayat yolunda arkadaşın kitap olsun. Hayat yolunda ilerlerken de yanında, yakınında sürekli kitaplar bulunsun. Mersin ilimizde 1300’ün üzerinde okulumuz var. Milli Eğitim Bakanlığımızın “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” kampanyası kampsamında, kütüphanesi olmayan bütün okulların da kütüphaneleri kuruldu ve şu anda 1338 kütüphanesi olan okulumuz var. Bu kütüphanelerde yüzbinlerce kitabımız var. Ayrıca halk kütüphanelerimiz var. Kitap okumayı çok önemsiyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin,her yaşta insanımızın kitapla temas etmesini gerçekten kıymetli buluyoruz. Teknoloji hayatımızın her anında,her aşamasında artan nispette yer alıyor. Elektronik kitaplar da çıktı. Ancak kitapları, üzerine sinen o matbaa kokusunu alarak okumanın yeri bir başka. İşte bu fuarlarla kitaba dokunarak, sayfalarını şöyle ahenkle çevirerek okumayı teşvik ediyoruz. Fiili olarak kitaplarımızın olması, evinizin bir köşesinin kütüphaneye dönüştürülmesi, inanın insanı ruhen de rahatlatan bir durum. O yüzden bugün burada açılışını yapmış olduğumuz kitap fuarının Mersin ilimiz için ve buradan faydalanacak olan vatandaşlarımız için kıymeti buluyoruz.
Fuara katılımın 500 binin üzerinde olması beklendiğini kaydeden Vali Pehlivan, "Geçtiğimiz yıl pandemi şartları nispeten yoğun olarak varlığını hissettiriyordu. Ona rağmen 250 bin ziyaretçi gelmiş. Bu yıl hedef iki katına çıkartılmış ve 500 bin olarak belirlenmiş. İnanıyorum ki bu rakamın da üzerine çıkılacaktır. Burada kıymetli yazarların, şairlerin, imza günleri de olacak. Kitaplardan bahsediyoruz. Elbette bu kitapların yazarları var, şairleri var. Onları da bu vesileyle iyilikle yad etmek lazım. Onlar kalemi kağıdı ele almasa bu eserler ortaya çıkmaz. Bununla birlikte o yazılan, ortaya konulan eserleri, bu roman olabilir, hikaye olabilir, şiir olabilir, araştırma çalışması olabilir; bunları basan, yayınlayan yayınevlerine de bu vesileyle teşekkür ediyoruz. Çünkü yazarları, şairleri, araştırmacıları, akademisyenleri bizlerle buluşturuyorlar. Kitapların dili vardır. Kitaplar konuşur. Kitaplar konuşunca insanlar konuşur. İnsanlar konuşunca, zaman konuşur. Zaman konuşunca, mekan konuşur. Yaşama ayrı bir lezzet, ayrı bir ahenk katılır. O yüzden yol arkadaşımız kitap olsun diyor, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlayarak fuarımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.
Ak Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Abdulhamit İzol ile CNR Holding Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik de birer konuşma yaparak kitap okuma konusundaki duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından CNR Holding Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik Vali Pehlivan’a hediye takdim etti. Açılış için yapılan kurdele kesiminin ardından Vali Ali Hamza Pehlivan, fuarda bulunan stantları gezerek stant görevlilerinden bilgiler alarak fuarı ziyaret eden kitapseverlerle bir süre sohbet etti.

Etiket: Mersin, CNR Kitap Fuarı, Fuar,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA