Çocuklar ’Neşeli Makarnalarla’ hem eğlendi hem öğrendi

Tarih: 17 Ekim 2022 Pazartesi 13:20

Mersinli çocuklar Neşeli Makarnalar kitabının yazarı, eğitimci ve sosyolog Hande Ertem Ergün bir araya gelerek keyifli zaman geçirdi.

Mersinli çocuklar Neşeli Makarnalar kitabının yazarı, eğitimci ve sosyolog Hande Ertem Ergün ve Divan Mersin'in düzenlediği Neşeli Makarnalar Partisi'nde buluştu. Partide sağlıklı yiyeceklerin dünyasını keşfeden çocuklar hem eğlendi hem öğrendi. 

LEZZET VE SAĞLIK EĞLENCEYLE BİRLEŞTİ
Divan Otelleri'nin düzenlediği etkinlik kapsamında Divan Mersin'de ilki gerçekleşen partide 3-9 yaş arası çocuklar, Hande Ertem Ergün'ün anlatımıyla sağlıklı yiyeceklerin sırlarını öğrendi, dev kitaptan birlikte hikayeyi dinlediler ve etkinliğe özel tasarlanmış sürpriz atölye çalışması ile çok eğlendiler. Ardından hikayede geçen sebzeli spagetti nasıl pişirilir sorusunun cevabını, yazarın anlatımı eşliğinde Divan Mersin mutfak şefinin şovuyla izleyip öğrendiler. Yemek faslının ardından çocuklar, Neşeli Makarnalar kitabını Hande Ertem Ergün'e  imzalattılar. Bu mutlu günün anısına çocuklar ve yazar hep beraber fotoğraf çektirdi. 
Mersinli çocuklarla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade eden yazar Hande Ertem Ergün; "Kendimi çok şanslı hissediyorum, çocuklarla beraber vakit geçirmek ve onların hayatlarına katkıda bulunmak benim için paha biçilmez bir duygu!" diyerek hislerini belirtti. 
EBEVEYNLERE TAVSİYELER
Hande Ertem Ergüm ebeveynlere yönelik; "Çocuklarımıza sevgimizi göstermek için küçük yaştan itibaren mutlaka beraber kitap okumalıyız. Sağlıklı beslenmeyi onlara örnek olacak şekilde öğretmeliyiz. Mutfakta görevleri paylaşın. Sofraya hep birlikte oturup yemek yiyerek aidiyet duygusunu pekiştirin. Yemeğini yemeyen çocuklara baskı yapan ve üzülen ebeveynlere de bir notum var; yemek yemek bireyin beslenmesi ve sağlıklı gelişmesi içindir. Çocukların, yaşına ve ihtiyacına uygun bir şekilde dengeli beslenmesi yeterli olacaktır" gibi tavsiyelerde bulundu.


Etiket: Mersin, Hande Ertem Ergün, Neşeli Makarnalarla,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA