Geleceğin kemancı, dünyaca ünlü okula kabul edildi

Tarih: 16 Ekim 2022 Pazar 17:37

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Keman Öğrencisi Ada Yalın Yücel, dünyaca ünlü keman okuluna kabul edildi.


Mersin'de geleceğin keman sanatçısı olarak gösterilen da Yalın Yücel, sıra dışı yeteneklerin kabul edildiği, talya Cremona'daki Accademia Stauffer'in 'Artist Diploma' programı seçmelerini kazandı.
Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı keman eğitmenlerinden Lily Tchumburidze’nin öğrencilerinden Ada Yalın Yücel, sıra dışı yeteneklerin kabul edildiği, uluslararası düzeyde çok yönlü solist sanatçı yetiştirmek amacıyla kurulmuş ve konservatuvar sonrası üst düzey eğitimin verildiği İtalya Cremona'daki Accademia Stauffer’in 'Artist Diploma' programı seçmelerini kazandı.
Dünyaca ünlü İtalya'nın efsane kemancısı ve şefi Salvatore Accardo'nun sınıfında tam burslu öğrenci olarak eğitim hakkı kazanan Devlet Konservatuvarı öğrencisi Ada Yalın Yücel, bu başarısıyla ülkemizi ve üniversitemizi gururla temsil etmiş oldu.


Etiket: Mersin Üniversitesi, Konservatuvar, Ada Yalın Yücel,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA