Operanın güçlü sesleri Tarsus’ta sahne aldı

Tarih: 10 Ekim 2022 Pazartesi 14:23

Mersin’in Tarsus ilçesinde gerçekleşen ’Müzik Günleri’ sona ererken gerçekleşen konserlerde operanın güçlü sesleri performansları ile büyüledi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde gerçekleşen 'Müzik Günleri' sona ererken konserlerde Bülent Bezdüz, Nihan Çetin, Zafer Erdaş, Alican Süner, Sesim Bezdüz, Deniz Akalın, Cem Esen, Doğaç Bezdüz ve Çağla Kıçır solist olarak sahne aldı. 

3 gün süren Tarsus Müzik Günleri büyük bir ilgi gördü. Şef Hans Christian Euler yönetimindeki  Hannover Oda Orkestrası'nın da sahne aldığı Müzik Günleri'nde tenor Bülent Bezdüz, mezzo soprano Nihan Aydın, Soprano Çağla Kıçır, bas Zarfer Erdaş, konzertmeister olarak Alican Sümer, sağlama sanatçı Ozan Açıkalın, piyanist Doğaç Bezdüz, kemancı Sesim Bezdüz performansları ile sanatseverleri büyüledi. 
Aşık Veysel ve Neşet Ertaş'ın eserlerinin seslendirildiği Tarsus Müzik Günleri ile Tarsus’u sanatla buluşturduklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, "Kentler kültürü ve kimliği ile öne çıkar. Kentlerin en önemli öne çıkan özelliği ise sesleridir. Tarsus’un sokaklarına baktığınız zaman bir tarafta keman sesi bir tarafta bağlama sesi. Bugün Tarsus’un farklı yapısı ve dokusu hüznün sesini de neşenin sesini de bir araya getiriyor. Bundan sonra müzik günlerimiz devam edecek. Tarsus yarının aydınlığa gitmesini sanatla başaracak" diyerek Hannover Oda Orkestrası’na ve Çukurova Solistlerine teşekkür etti.
'BUGÜN RUHUMUZ GÜZELLEŞTİ'
Konsere gelen vatandaşlar beğenilerini dile getirerek, "Bugün ruhumuz güzelleşti. Çok sevdiğimiz türküleri klasik müzik dinletisi ile beraber dinlemek eşsiz bir deneyim oldu. Bir taraftan Türk Halk Müziği’nin seçkin parçaları, yerel sanatçılar ve dünyaca ünlü orkestra ile evrensel bir müzik dinletisi yaşadık. Tarsus’un tanıtımı içinde çok sevindirici bir gelişme. Umarım bu konserler devam eder" dedi.
'ÇOK SICAK, ÇOK İÇTEN VE ŞAHANE BİR AKŞAMDI'
Yapılan bu konser sayesinde müziğe doyulduğunu ifade eden bir başka vatandaş ise "2 gündür düzenlenen bu harika konserlerle müziğe doyduk. Burada bulunan sanatçılar çok büyük başarılara imza atmış kişiler. Bu anlamda her şey çok güzeldi. Onları burada dinlemek büyük bir onur.  Çok sıcak, çok içten ve şahane bir akşamdı. Gönüllere sağlık. Belediyemize bu hizmetinden dolayı çok teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.


Etiket: Mersin, Tarsus, Müzik Günleri,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA