Akşener Mersin’den mutlu ayrıldı

Tarih: 25 Eylül 2022 Pazar 10:34

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geldiği Mersin’de gördüğü yoğun ilgi nedeni ile mutlu ayrıldı.

 

Mersin'e gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MEKAD Yönetim Kurulu Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yaptığı özel organizasyona katılırken, yaptığı konuşmalar ve temaslar nedeni ile kentte mutlu ayrıldı.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin’i Kalkındırma ve Dayanışma Derneği (MEKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın özel davetlisi olarak kentte geldi. 
MEKAD Yönetim Kurulu Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın teşvik ve destekleri ile gerçekleşen organizasyonda Meral Akşener'e görkemli bir karşılama yapıldı. İYİ Partililerin yoğun ilgi gösterdiği gözlenen karşılamada Akşener'i Mersin gişelerinde yüzlerce araç karşıladı.
İYİ Parti Lideri Meral Akşener’e Mersin programında İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel, İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanı Ayfer Yılmaz eşlik etti. 
Kentte ziyareti sırasında il binasına geçen Meral Akşener, burada partililerle bir araya geldi. Konvoyuna 4 atın öncülük ettiği Akşener, vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Akşener, yaptığı konuşmasında, İYİ Parti'nin tüm mensuplarının bu milleti başının üstünde taşdığını belirterek, "İYİ Parti mensupları bu milletin tercihlerine saygı duyar. Kadınıyla, erkeğiyle saygı duyar. İYİ Parti demek; akıl demektir, strateji demektir. İYİ Parti demek çözüm demektir. İYİ Parti demek, temiz bir dil, saygı demektir. İYİ Parti demek seçmene saygı demektir. Parlamenter sisteme geçişin konuşulduğu, tek adam sisteminin ortadan kaldırılacağına dair sözlerin verildiği ve milletin dertleri üzerinden üretilmiş çözümler üzerinden rekabet edildiği bir seçimdir. Tek adam sisteminin, partili cumhurbaşkanlığı sisteminin karşısında güçlendirilmiş parlamenter sistemin konuşulduğu son seçimdir. Bugünkü ucube sistemin müsebbibi biz değiliz. 2017'de hayır oyu çıksın diye çalıştık. Her türlü eziyete rağmen direndik. İnşallah bu seçimde İYİ Parti'nin varlığı bu ucube sistemi ortadan kaldıracak. Neyle kaldıracak milletimizin oylarıyla, neyle kaldıracak demokrasiyle, neyle kaldıracak sandıkta kaldıracak. İnşallah bu seçimi bu irade kazanacak" dedi
İl binasında yaptığı konuşmasının ardından vatandaşların yoğun ilgisi altında ayrılan Meral Akşener, daha sonra Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'ne geçti. Burada, MEKAD tarafından düzenlenen 'Ben Kadınım Umudun Adıyım' programına katıldı. Çeşitli gösterilerin sunulduğu ve şiirlerin okunduğu programda Akşener'e, mor cepken hediye edildi. Hediye edilen mor cepkeni giyen Akşener, kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığına dikkat çekerek, "1 ayda 4 kadın katledildi bu ülkede. Acıların kadını olmak istemiyoruz. 'Ömrümü kul eyledim' demek istemiyoruz. Anadolu'ya adım attığımızda Türk tarihi kadını değerle doludur. Bu cepkenler eziyet gören kadının zırhıdır. Bugün bu cepken yok, çünkü sesimizi duyan yok. Anlaşılıyor ki iş gene biz kadınlara düştü. Her birimiz bu ucube sistemi değiştirmek için dik duracağız, sağlam duracağız ve burada irade göstereceğiz. Kadınlarımızın, kızlarımızın, çocuklarımızın acılarına, uğradıkları haksızlığa son vermek için bu ucube sistemi değiştireceğiz. Bu ucube sistemi değiştirmek için 'ben aday değilim' dedim ve herkesle bir araya geldim. Ziyaretler gerçekleştirdim ve şu an da aynı noktadayım" diye konuştu.
Meral Akşener, programın bitmesinin ardından kentten ayrıldı.

 


Etiket: Mersin, Meral Akşener, MEKAD, Burhanettin Kocamaz,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA