Rotaryenlerden anlamlı bağış

Tarih: 9 Ağustos 2022 Salı 11:23

Mersin Kızkalesi Rotary Külübü’nün Güney Kore Kulüpleri ile birlikte düzenlenen ’Küresel Bağış Projesi’ kapsamında Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Yenidoğan Bilim Dalına 35 bin dolar değerinde, 6 kuvöz bağışladı.

2430. Bölge Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü ve 3662. Bölge JejuGersung, JejuHanlan, Jeju Sara, JejuShindosi, JejuIlchool, Jeju Tamla, JejuAreum Güney Kore Kulüpleri ile birlikte düzenlenen 'Küresel Bağış Projesi' kapsamında Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Yenidoğan Bilim Dalına 35 bin dolar değerinde, 6 kuvöz bağışı gerçekleştirdi
Mersin Üniversite Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleşen bağış törenine Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, Mersin Üniversitesi Hastanesi Baş Hekimi Prof. Dr. Meltem NassDuce, Rotary 2430. Bölge;Dönem Guvernörü Kemal Ketrez, Geçmiş Dönem Guvernörü Hakan Karaalioğlu, Gelecek Dönem Guvernörleri Emre Öztürk ve Kerem Muradi, Rotary Kulüpleri Başkan ve üyeleri ile sağlık çalışanları katıldı. 
Projenin koordinatörlüğünü ise MersinÜniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr.Candan Öztürk yaptı.

Küresel Bağış projesi ile ilgili bilgi veren ,Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü Başkanı Ali Işınak, “Rotary kulüpleri tarafından organize edilen küresel bağış projeleri, uluslararası düzeyde tüm kulüplerin birlikte hareket ettikleri projelerdir. Bu proje ile, bölge çocuklarımızın sağlıklı bir gelecek için ihtiyaç duydukları tıbbi donanımlara katkıda bulunup binlerce yeni doğan bebeğin yaşama daha sıkı tutunacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Rotary 2430. Bölge Geçmiş Dönem Guvernörü Hakan Karaalioğlu, öncelikle Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Wonİk LEE‘nin tören ile ilgili olarak mektubunu okudu.

2430. Bölge Guvernörü Kemal Ketrez ise, yeni doğan bebeklerimizi yaşama tutmak için gerçekleştirilen projede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti ve Üniversitemize bu bağışı yapıyor olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necdet Kuyucu da, Üniversite Hastanesindeki yeni doğan bakım ünitesinin 27 yatak kapasitesi ile bölgemizin en önemli ünitelerinden birisi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kuyucu, “Ünitemiz ilimizde ve çevre illerde yüksek riskli hastaların kabul edildiği dördüncü düzey bir yoğun bakım ünitesidir. Bu tür yardımlar sayesinde hizmetlerimiz daha da ileriye gidecektir. Bizler de bu inançla çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Böylesi topluma yararı olan bir etkinliğin içeresinde konuşma yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Mersin Üniversitesi  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail yağcı, “Özellikle yeni doğan bebeklerimize böyle bir bağış yapılması takdire şayan. Üniversitemizin temel amacı hem Mersin’e hem Türkiye’ye hem de dünyaya hizmet vermek. Bu yüzden bu projede katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Kuvözlerin de personelimiz tarafından amacına uygun şekilde kullanılacağına inanıyorum” dedi.

Tören, konuşmaların ardından bağışlanan kuvözlerle birlikte toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.


Etiket: mersin, haber, rotary


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA