Küçük Müslüme’nin ilk duruşması görüldü

Tarih: 4 Ağustos 2022 Perşembe 23:42

Türkiye’de toplum vicdanında büyük yaralara açan küçük Müslüme ile ilgili olarak ilk duruşma gerçekleşirken kimse suçlamaları kabul etmedi.

Mersin’in Gülnar ilçesinde ormanlık alanda kaybolduktan 10 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 2.5 yaşındaki Müslüme Yağal’ın ilk duruşması Silifke Adliyesi’nde görüldü.
Duruşmaya Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Av. Kazım Yüksel, yönetim kurulu üyesi Av. Hatice Us, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Ezgi Şimşek, çocuk hakları merkezi genel merkez üyeleri Av. Özden Demir, Av. Funda Üvek ve Av. Kamil Ekinci gözlemci olarak katıldı.
Tutuklu sanık H.Yağal, Silifke 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’ndan getirildi. Yoğun güvenlik önlemi karşısında adliyede hakim karşısına çıkarak, Hakkında ’Kendini savunamayacak yakın akrabayı bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak amacıyla kasten öldürme, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, nitelikli cinsel saldırı, cinsel amaçla cebir, tehdit veya hile kullanarak çocuğu hürriyetinden yoksun kılma, suçluyu kayırma suçuna azmettirme’ suçlarından iddianame hazırlanan Yağal, hiç bir suçlamayı kabul etmedi.
Anne S. Yağal, babaanne A Yağal ile ağabey O.Y. (15) de ’Suçluyu kayırma’ suçundan tutuksuz yargılanan  duruşmaya katıldı. Baba M, Yağal, küçük Müslüme’nin ağabeyler K., H. ile abla A.Y. (14) de duruşmada hazır bulundu. 
Duruşmada aile bireyleri tanık olarak dinlendi. Sanık dede H. Yağal ile anne S. Yağal, babaanne A. Yağal ile ağabey O.Yağal, haklarındaki tüm suçlamaları reddetti. Anne S. Yağal, duruşmada Müslüme’nin ölümüyle ilgili kimseden şikayetçi olmadığını söyledi.
Tüm sanıkların ve bazı tanıkların beyanlarının alındığı duruşmada mahkeme heyeti;  Müslüme Yağal’ın ölümüyle ilgili soruşturmada tutuklanan sanık dede H. Yağal’ın tutukluluk halinin devam etmesine, kalan tanıkların da bir sonraki duruşmada dinlenmesine, 2 Eylül 2022’de ise olay mahallinde keşif yapılmasına karar verdi. Duruşma 27 Ekim 2022 tarihine ertelendi.
Duruşma sonunda, Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Ezgi Şimşek, Mersin Barosu olarak davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını, olayın aydınlatılması, faillerinin en üst hadden cezalandırılması için gereken tüm çabayı sarf edeceklerini ifade etti.  
 


Etiket: Mersin, Gülnar, Silifkfe, Müslüme Yağal,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA