Mersin’de terör örgütüne temizleme operasyonu: 21 gözaltı

Tarih: 28 Temmuz 2022 Perşembe 10:59

Mersin polisinin terör örgütüne yönelik olarak yaptığı operasyonda 21 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Mersin'de polis PKK/KCK terör örgütüne yönelik düzenlediği 'Temizleme operasyonu'nda HDP İl Eş Başkanı, Akdeniz Belediye Meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu 21 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
Mersin Emniyet Müdürlüğü, PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü mensuplarının eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışma yaptı. Yapılan çalışmada,  Türkiye’nin sınır ötesinde yaptığı başarılı operasyonlarını baltalamak için PKK/KCK-PYD/YPG ve MKP terör örgütünün yapılarını, mensuplarını, eylem ve faaliyetlerini övücü/yüceltici/destekleyici mahiyette sosyal medya üzerinden paylaşım yapan şahıslar, PKK/KCK terör örgütü adına ilimiz merkezinde muhtelif tarihlerde gerçekleştirilen, terör örgütünün amaç, stratejisi ve talimatları doğrultusunda kullanılan Molotof malzemelerinin üzerinde parmak izi bulunan ayrıca bölücü terör örgütü mensubu tarafından hakkında açık beyan bulunanlar, PKK/KCK terör örgütü mensuplarının kullanmakta olduğu AK-47 marka (Kalaşnikof), el bombası ve Thomson marka patlayıcı/silahlar ile fotoğraf çekip sosyal medya siteleri üzerinden fotoğraf paylaşımında bulunanlar, Akdeniz Belediyesi’nde Belediye Meclis Toplantısında Gündem Maddeleri görüşülürken PKK/KCK terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilenlere yönelik, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerimizin uzun süren teknik takip ve izleme yaptı. Deliller toplanmasının ardından Halkların Demokratik Partisi Mersin İl Eş Başkanı B.K. ve HDP Akdeniz Belediye Meclis üyelerinin de N.B., A.T., N.A., M.B. aralarında bulunduğu 31 şüpheliye yönelik operasyonel çalışma gerçekleştirildi. Yapılan operasyon sonucunda 21 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken 10 kişinin de yakalanması için çalışmalar sürüyor.


Etiket: Mersin, polis, operasyon,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA