Mersinli öğrencilerin büyük başarısı

Tarih: 26 Temmuz 2022 Salı 17:55

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması sonuçlanırken Mersinli öğrenciler büyük başarıya imza attı.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması'nın final aşaması sonuçları açıklanırken Mersin'den iki okulu öğrencileri de büyük başarılara imza atarak, kentte ikincilik ve üçüncülük ödülünü kazandırdı.

TÜBİTAK, tarafından düzenlenen 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması’nın final aşaması sonuçları açıklandı. Yarışmanın final aşaması sergisi ve proje değerlendirmeleri, TEKNOFEST 2022 etkinlikleri kapsamında Giresun'daki Çotanak Spor Kompleksinde yapıldı. Yarışmanın final sergisine 4 ana alandan 60 projenin sahibi 134 öğrenci katıldı.

Yapılan jüri değerlendirmeleri sonucunda birincilik, ikincilik, üçüncülük ve teşvik ödülleri alan projeler belirlendi 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması sonucunda 4 birincilik, 7 ikincilik, 10 üçüncülük ve 4 teşvik olmak üzere toplam 25 proje ödül aldı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi öğrencileri Yusuf İsmail Çınar ile Oğulcan Kara danışman öğretmen Birsel Çağlar Abiha gözetiminde Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında kutup bölgelerine yönelik kültürel çalışmaları konu alan 'Arktik'te Mitoloji de V(a)r' projesi ile Türkiye 2'nsici oldu.

Eyüp Aygar Fen Lisesi öğrencileri Muhammed Kılıç ve Defne Olğar, danışman öğretmen Özcan Zorlu gözetiminde Fiziki Bilimler, Yenilikçi Teknolojiler, Gözlem Sistemleri alanında 'Kutup kullanımına uygun çok amaçlı akıllı çantam' ile Türkiye 3'ncüsü oldu.

 


Etiket: TÜBİTAK, Mersin, yarışma,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA