AK Parti’den o ağaç için kınama

Tarih: 22 Temmuz 2022 Cuma 11:28

Mersin’de AK Parti il yönetimi kurutulmaya çalışılan kauçuk ağacında incelemelerde bulunarak yaşananlara tepki gösterdi.

 

Mersin'de Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda bulunan ve kök kısmına matkapla 9 delik açılıp, asit benzeri bir sıvı enjekte edilmesiyle ilgili yapılan soruşturmada gözaltına alınan 3 kişi adli kontrol şartı ile serbest kalırken AK Parti il yönetimi de bir açıklama yaparak yaşananlara tepki gösterdi.
AK Parti il yönetimi, İl Başkanı Cesim Ercik ile birlikte merkez Yenişehir ilçesi Adnan Menderes Bulvarı sahilinde bulunan Özgecan Meydanı'ndaki kauçuk ağacının bulunduğu almanda bir araya geldi. Milletvekili Hacı Özkan'ın da hazır bulunduğu inceleme sırasında konuşan AK Parti İl Başkanı Cesim Ercik, yarım asırlık ağaca zehir verilerek kurutulmasına kayıtsız kalmanın mümkün olmadığını belirterek, "Bu olayın sorumlularını, talimatı verenleri, bu kişileri hala barındıran CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesini esefle kınıyoruz. Her ortamda çevreci olduklarını beyan eden CHP görüyoruz ki, çevre ve yeşillikten uzak bir tutum sergilemektedirler. Buna rağmen konu ile ilgili sesi çıkmayan CHP'li Mersin Büyükşehir Belediye yönetimini göreve davet ediyoruz. Özgecan Aslan Barış Meydandaki yarım asırlık kauçuk ağacını kurutmak için köküne matkapla açtıkları 9 adet delikten zehir vererek ağacı kurutanlar, kameraların incelenmesi ile tespit edilmiştir. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralanan aracı kullanan belediye çalışanı Yusuf S. kısa sürede yakalanmıştır ve ifadesinde şahsın yanında bulunan kişinin Toroslar İlçesi CHP Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Çakır olduğu öğrenilmiştir. Talimatı ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdar Selim Gökçek'ten aldıklarını beyan etmişlerdir" dedi.
İl Başkanı Ercik, yaşananların kabul edilemez olduğunu ifade ederek, "2023'e kadar Türkiye genelinde 1,5 milyar fidanı toprakla buluşturmayı hedefleyen, dikilecek bir fidanla geleceğe bir nefes bırakmayı amaç edinen Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, iklim değişikliğinin yol açtığı sonuçların da önüne geçebilmek için var gücüyle çalışırken; gerçekleştirmiş olduğunuz bu çirkinliğin mantıklı hiçbir açıklaması olamaz. Doğal koşullar altında çıkan yangınları hükümetimize karşı kullanıp halkımıza yanlış lanse ederek suçlayanların, yarım asırdır ayakta kalmış bir ağaca yaptıklarına tepkisiz kalmamız mümkün değildir.  Bu çirkin eylemi kamuoyunun vicdanına bırakıyor ve AK Parti Mersin İl Başkanlığı olarak kınıyoruz" diye konuştu.


Etiket: Mersin, AK Parti, Cesim Ercik, Ağaç,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA